четвер, 07 квітня 2011 13:46

Треба ставити Калитвинцева

21 квітня мають призначити головного тренера футбольної збірної України. Думаю, треба затверджувати Юрія Калитвинцева.

Розумію, що це не зовсім логічно. Він не заслужив цього - з огляду на якість гри національної команди. Але проблема в тому, що у нас немає тренерської школи. Українська збірна ніколи не демонструвала привабливий футбол. Тільки в окремих матчах. Однак усі дивилися на це крізь пальці, а нині, за рік до старту Євро-2012, схаменулися. Пізно.

Чим раніше ми ризикнемо й дамо шанс перспективному наставникові, тим більше виграємо у майбутньому. Але за умови, що не вимагатимемо від Калитвинцева видовищної гри і перемог у кожному товариському матчі. Тоді й інші молоді вітчизняні фахівці побачать, що у них є хороші перспективи на батьківщині.

Звичайно, за великі гроші можна запросити маститого іноземця. Хоч яке важливе домашнє Євро, життя триватиме й після нього. Тому я б ризикнув поставити на свого - на Калитвинцева.

Взагалі ж проблема глибша. У нас немає тренера не тільки національної збірної, а й юнацьких команд. Наставники останніх просто працевлаштовані - завдяки тому, що пройшли через київське "Динамо", клуб президента ФФУ Григорія Суркіса.

Зараз ви читаєте новину «Треба ставити Калитвинцева». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі