четвер, 19 серпня 2010 10:33

Субота, 14 серпня, 16.24

Субота, 14 серпня, 16.24


У Тернополі в аквапарку "Лімпопо"семеро дітей 8-14 років починають сильно кашляти, а четверьох із них ще й зтошніло. Батьки терміново викликають швидку, перевдягають їх у сухий одяг і везуть до обласної дитячої лікарні. Решта переляканих відвідувачів збираються додому. Аквапарк закривають.

- На щастя, у дітей легка форма отруєння випарами хлору. Зараз вони вже вдома. Їхньому життю нічого не загрожує, - каже заступник головного лікаря Алла Філюк.

- В аквапарку хлорування води робили "на око", бо не працював хлоратор, - пояснив головний санлікар області Степан Дністрян.

У аквапарку нарікають на збій у комп'ютерному керуванні апаратурою комплексу. Але якщо потерпілі звернуться по матеріальне відшкодування - все сплатять. Міська прокуратура порушила кримінальну справу.



А в цей час:


У столичному вуличному кафе під блакитними парасолями біля четвертого корпусу Києво-Могилянської академії п'ють шампанське делегати з'їзду партії Єдиний центр. Її лідер Віктор Балога пішов 3 год. тому. З'їзд відбувався в залі без кондиціонерів. Делегати потерпали від спеки - обмахувалися блокнотами, обливалися мінеральною водою, сиділи роззуті. Балога, виступаючи на сцені, постійно обтирався хустинкою. Він проголосив, що партія піде на місцеві вибори з програмою "Якісна країна". Після них має зайняти місце в трійці найвпливовіших політсил. Затвердили новий спосіб керування - обрали десятеро керівників, які кожних два місяці по черзі головуватимуть у партії.

50-річний киянин Сергій Віслободов відпочиває в селі Бикова Гребля Білоцерківського району на Київщині. З січня чоловік лежав у лікарні, у нього рак печінки. Зробили сім курсів хіміотерапії. Сюди приїхав подихати повітрям.

- Два роки тому я був членом церкви "Посольство Боже". Пішов на прийом до пасторки Босе Аделаджі. Сподівався на допомогу. Вона познайомила мене з Жанною Кисіль. "Це дуже успішна підприємниця й наша сестра по вірі", - запевнила Босе. Сказали взяти кредит під заставу квартири. Гроші вкласти в справу. А на доходи можна буде зробити операцію. Я довірився пасторці, - каже Сергій. - Жаннині знайомі допомогли взяти кредит у банку, 72 тисячі доларів. Їх одразу передали цій "підприємниці". Потім вона зникла. Гроші теж.

Зараз операцію зробити неможливо, занадто велика пухлина. Банк хоче забрати квартиру.

У дитячому будинку в Прилуках 23-річна киянка Наталя Панюшкіна грається м'ячем із малечею на вуличному майданчику. Ще вранці разом із друзями вона привезла дітям канцтовари, свіжі фрукти, побутову хімію.

- Це моя перша така поїздка, і впевнена, що не остання. Кожна дитина хоче, щоб її просто взяли на руки, покрутили, полоскотали, поговорили з нею, обійняли, послухали. Ми провели в дитбудинку цілий день. Малювали з дітками, гойдалися, - говорить.

На вінницькому стадіоні "Хімік" проходить Всеукраїнський чемпіонат із футболу серед працівників Державтоінспекції. Приїхали команди з Києва, Харкова, Криму, Сум, Хмельницького та Ужгорода. Співробітники міського ДАІ грають проти колег із Хмельницького.

Господарі поля забивають три голи поспіль. Суперники вважають, що у всьому винен суддя.

- Ти що робиш, на кого працюєш?! - злиться хтось із гравців Хмельницького.

- Не давіть на нього, він у себе вдома, - лунає з трибун.

На газоні корчиться від болю збитий з ніг суперником вінницький даїшник. Через силу піднімається. Залишає поле. Йому на заміну виходить інший футболіст.

- Ярік, забий їм парочку, - кричать йому глядачі.

Він показує на пальцях, що заб'є тричі.

- Всьо, ігру можна кончать, - голосно й задоволено кричить Володимир Мотичко, після того як рахунок стає 4:0 на користь його команди.

Вінниця зайняла перше місце, друге - Хмельницький і третє - Харків.


У селі Василівка Білогорського району Криму міліціонери разом із місцевими дільничними виривають на полі коноплю. Спітнілі, всі у формі, складають кущі на купу. Потім поливають соляркою та підпалюють. За півгодини з району приїде трактор, ним переорють землю.

Тут на одному гектарі місцевий житель Анатолій Політіцкій виростив 10 тис. кущів. Щодо нього склали протокол, бо не знищив наркотичний "урожай". На чорному ринку за цю коноплю можна було б отримати близько 40 млн грн.


новини коротко

До Львова контрабандою через Іллічівський морський порт із США намагалися ввезти вертоліт. Його вартість занизили більш ніж удвічі. У супровідних документах він був заявлений як пасажирський. СБУ встановила, що насправді це розвідувальний військовий вертоліт марки Messerschmitt, вартістю понад 2 млн 800 тис. грн. Порушено кримінальну справу.


Американський журнал Newsweek визначив сотню найкращих країн світу. Оцінювали за рівнем освіти, охорони здоров'я, якістю життя, динамічністю розвитку економіки та політичною обстановкою. Трійку лідерів очолили Фінляндія, Швейцарія та Швеція. Україна опинилася посередині, посівши 49-те місце. Росія й Білорусь на 51-й та 56-й сходинках.


У прикарпатському містечку Городенка в греко-католицькій церкві Успіння Пресвятої Богородиці вдруге за останні кілька років мироточить ікона Богородиці. Її п'ять років тому з Італії привезла місцева вірянка. Образ повісили над дверима в кутку паламаря. Тепер святиня висить у центрі храму, миром помазують усіх парафіян.



цитата

"Якщо залишити такі речі без реакції, то збіднілі депутати з правлячої коаліції почнуть викручувати лампочки в туалетах Ради"

Геннадій МОСКАЛЬ, депутат від франції НУ-НС, про те, що Інна Богословська вкрала частину майна з будинку, який винаймала під Києвом


цифра


25% українських хлопців в шостому класі пробували курити. Кожен восьмий 11-річний хоча б раз на місяць напивається. Такі дані міжнародного проекту "Здоров'я та поведінкові орієнтації учнівської молоді"


39
гривень. За таку суму можна найняти в Києві людину, яка відстоїть за замовника в черзі



анекдоти

У кабінеті Януковича через спеку ставлять другий кондиціонер. Робітник запитує президента:

-Який режим установити?

- Режим я сам установлю. А кондиціонер повинен працювати так, щоб за будь-якої ситуації в Україні мені було ні холодно ні жарко.


- Виявляється, гімн України переклали мовами нацменшин.

- І, як завжди, забули перекласти мовою більшості - суржиком.


- Чув, Янукович написав листа Платіні?

- Навіщо?

- Щоб дізнатися, коли буде Євро-2012.


Що робили в міліції минулого тижня


9 серпня в Харкові, на вул. Плеханівській, 121, міліціонери побили Григорія Богачова. Зо три десятки мешканців сусідніх будинків стали свідками й не дали забрати чоловіка до відділка. Вони лягли під колеса міліцейського автомобіля й викликали "швидку".

- Якщо його побили на вулиці, коли всі бачили, то уявіть, що з ним зробили б у відділку, - каже свідок події Ольга Буренко.

У центрі громадських зв'язків харківської міліції кажуть, що правоохоронці хотіли доправити чоловіка до райвідділу для складання протоколу. Бо він справив нужду в публічному місці. Протокол про адміністративне правопорушення передадуть до суду. Там вирішать суму штрафу для затриманого за статтею 173 - дрібне хуліганство. Правопорушник також збирається в суді відстоювати свої права.


10 серпня батьки 19-річного Ігоря Малярчука та 25-річної Уляни з Феодосії звернулися до Генеральної прокуратури й Міністерства внутрішніх справ. У ніч із 24 на 25 липня їхніх дітей побили співробітники спецпідрозділу "Беркут" на вечірці в клубі "Водний світ".

За словами матері, між Ігорем та офіціанткою виник спір. Він попросив, щоб підійшов адміністратор. А вона викликала міліцію. Беркутівці приїхали і, не розбираючись, побили брата й сестру, а потім забрали Ігоря до відділку, де продовжили побиття. У хлопця перелом лівої скроневої кістки. Його сестра, яка спробувала захистити брата, отримала струс головного мозку й синці.

"Б'ючи мого сина, посадивши в міліцейську машину, відвезли до міського відділу міліції. При цьому моїй доньці сказали, щоб вона готувала 5 тисяч гривень, і ми відпустимо твого брата і цю справу "замнемо", - написала в своїй заяві до Генпрокуратури Олена Малярчук.

У своєму звіті міліціонери написали, що затриманий "намагався заподіяти собі каліцтво, шляхом навмисних ударів головою об стіну".

Зараз ви читаєте новину «Субота, 14 серпня, 16.24». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі