четвер, 01 липня 2010 18:48

Що робили минулого тижня в міліції

 

22 червня у Вінницькому ізоляторі тимчасового утримання міліціонери побили 23-річного Платона Платонова. Він запротестував, коли правоохоронці наказали затриманим припинити їсти за 3 хвилини після початку вечері. Його витягли з камери й почали бити ногами. Тоді дали лезо від бритви й запропонували "вкоротити собі віку на знак протесту". У камері Платонов порізав собі руки. Його відвезли в лікарню, а після повернення в ізолятор дві доби протримали прикутим наручниками до коридорної решітки, без їжі та можливості спати чи справляти фізіологічні потреби. Усе це Платонов описує в заяві, яку отримала Вінницька правозахисна група.


24 червня Рівненська прокуратура порушила кримінальну справу за фактом доведення до самогубства 16-річного Олександра Чопика, який повісився після затримання міліцією. Хлопця допитували протягом трьох годин у Радивилівському відділі міліції за підозрою в крадіжці мобільного телефону.



У Київському зоопарку минулого четверга померла самка гаяла Туай. За інформацією групи порятунку, у Туай були хворі суглоби, бо їй давно не чистили копита. Ті розрослися й заважали тварині нормально пересуватися.

25 червня в Берліні затримали трьох українців і німця, які намагалися збути картину Мікеланджело да Караваджо "Узяття Христа під варту, або Поцілунок Іуди". 1 серпня 2008 року її вкрали з Одеського музею західного і східного мистецтва. Картину оцінюють у $100 млн.

В Україні зареєстрували 181-у політичну партію. "Ведучу силу" очолив директор товариства "Інвестиційно-дослідний центр винахідників "Прогрес-7" Анатолій Корнієнко.


Понеділок, 28 червня, 12.42

Три працівники ДАІ штовхають Bentley Continental із проїжджої частини на тротуар на вул. Шовковичній у столиці. Авто коштує 1,739 млн грн. За кермом сидить 32-річний народний депутат України з фракції БЮТ Антон Яценко. За 10 хв. до того на розі Шовковичної та Лютеранської його машина не розминулася з сірою "Ладою". Свідки кажуть, що її водій після короткої розмови з Яценком поїхав із місця події. Bentley має подряпину під лівою фарою на бампері.


А в цей час:

Глава українського уряду 62-річний Микола Азаров на зустрічі з журналістами вітає прем'єр-міністра Росії Володимира Путіна з Днем Конституції України:

- Вітаю Вас із нашим святом. Всього Вам доброго, - сміється Азаров і тисне Путіну руку. Той дякує.

Азаров прилітав у Москву на годинну зустріч. Говорили про співпрацю в енергетиці, аграрному секторі, авіабудуванні та космічній сфері. Путін розказав, що хоче об'єднання українських і російських підприємств у авіакосмічній галузі на ринковій основі.


Василь Кривошея, 41 рік, мешканець будинку N10 по вул. Ярославській у Черкасах, болгаркою розпилює замок вхідних дверей квартири. Вони зачинилися від протягу. На плиті вариться каструля з борщем. Перед цим чоловік вийшов до загального коридору до лічильника.

- Я дивився телевізор, коли виключилося світло. Вийшов глянути, може, щось із лічильником. Забув, що недавно встановив на дверях замок-автомат. Через спеку в квартирі відчинені вікна. От протягом і зачинило. А ключі ж у квартирі.


У Сімферополі міліція затримує депутата кримського парламенту 47-річного Сергія Казаченка. Він є одним із засновників Кредитної спілки "Південна". Торік восени до міліції почали звертатися її вкладники. Скаржилися, що не можуть отримати свої гроші. Правоохоронці порушили кримінальну справу за фактом шахрайства. Казаченко обраний до парламенту від Блоку Куніцина.


В Івано-франківському Культурно-мистецькому центрі "Є" починається фестиваль "Торба з горба". Народні майстри розкладають інструменти та матеріали на столах. Готуються проводити майстер-класи з плетіння соломою, виготовлення ляльок-мотанок. Розставляють горілку "Западенську" і "Бандерівську" місцевого виробництва та пиво "Калуське", а також  хліб, сало, квашені огірки та сирні коники. Відвідувачам безкоштовно наливають по 50 г горілки - один раз. Щоб не помилитися, відривають кутик квитка. На сцену виходить місцевий рок гурт "КораЛЛІ".


Анекдоти

Напис на дверях СБУ: "Стукати".


За останнім соціологічним опитуванням, більшість українських націоналістів виступають за легалізацію одностатевих шлюбів у Росії.



"Якби такі люди, як Янукович, років 50 були при владі, то ніяку Конституцію змінювати не треба було би"

Михайло ЧЕЧЕТОВ, народний депутат від Партії регіонів



Цифри

 

55 с знадобилося злочинцю для пограбування одного з відділень банку в столиці на Куренівці. 25 червня злодій виніс 56 тис. грн у поліетиленовому пакеті. За останні три роки це третій напад на це відділення.

16 год. шукали дітей віком 12 і 11 років у селі Таврійське Херсонської області. Вони приїхали до бабусі з Миколаївської області й заблукали в лісі 27 червня. У пошуках узяли участь 200 чоловіків із лісової охорони, міліції та пожежної частини. Підлітків знайшли наступного дня біля автотраси.

Зараз ви читаєте новину «Що робили минулого тижня в міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі