вівторок, 15 жовтня 2013 22:22

Проблем із чоловіками не було ніколи, бо маю чудову фігуру

У Франції заборонили дитячі конкурси краси

Французький сенат – верхня палата парламенту – заборонив дитячі конкурси краси. Закон встановлює нижню вікову межу  для учасників таких заходів – 16 років. Сенатори вважають, що конкурси привертають увагу до дітей як до сексуальних об'єктів. Якщо закон ухвалить і нижня палата, Національна асамблея, то організаторів конкурсів краси для неповнолітніх ув'язнюватимуть на два роки і штрафуватимуть на 30 тисяч євро.Скандал довкола дитячих конкурсів спалахнув 2010 року. Тоді журнал Vogue вийшов з обкладинкою, на якій троє 10-річних дівчат з яскравим дорослим макіяжем позували у приталених сукнях і на високих підборах. Редакція журналу виправдовувалася, що фото відображає мрії дівчат – бути схожими на матерів

Джуді ЛІНН, 26 років, перукарка, Нью-Йорк, США:

– Мама знімала мене в рекламі, відколи виповнився рік. А потім – у якомусь серіалі. Я мала температуру, однак вона примушувала усміхатися й виконувати вказівки режисера. У неї не вийшло стати танцівницею. Думаю, забракло таланту. А може й тому, що народила мене від режисера, і він її вигнав. Мама була вчителькою акторської майстерності у школі. На хліб нам вистачало. Але вона хотіла, щоб я стала знаменитою.

Актори вчаться поводитися перед пуб­лікою, але я не змогла. Не подобалося, що мене роздивляються, зачісують і накладають макіяж чужі люди. Мене не ґвалтували у звичному розумінні. Але найгірший мій спогад – це фотозйомка років у 10. Умовою для участі у конкурсі була фотосесія у сукні, потім – у трусиках. Зараз я розумію, що це були за знімки, хоч у мами жодних запитань не ­виникло. ­Потім виявилося – ніякого конкурсу немає.12-річною я перехворіла вітрянкою. ­Позалишалися шрами, почалися підліткові шкірні проблеми. Про модельну кар'єру не могло бути й мови. Для мами це стало трагедією. А я була щаслива, що зможу ходити до школи, як усі діти. Правда, виявилося, що я не знала елементарних речей.

Проблем із чоловіками не було ніколи, бо маю чудову фігуру. Вийшла заміж п'ять років тому, народила двох доньок.

Конкурси я б заборонила, бо біля них пасуться багато збоченців. Аманда, моя дитяча подруга, розповідала, що під час одного такого заходу її пестив костюмер. Минуло багато часу, а досі неприємно згадувати. Для дитини це – стрес. Ви бачили б, в якій депресії була моя мама, коли ми не займали призових місць. На кожному конкурсі знайдеться дурепа, що зіпсує чужій дитині сукню. Мені декорації для виходу Білосніжки розписали матюками.

Валері НЕРЕЙ, 48 років, юрист, Париж, Франція:

– Я активно боролася за заборону конкурсів дитячої краси в нашій країні. І далі боротимуся. Це – дикість, що повинна відмерти.

Якщо ви були присутні хоча б раз на подібному шоу, то бачили: дітей оцінюють, як дорослих. Не важливо, хто талановитіший, хто – розумніший. Оберуть дитину, яка найбільше відповідає дорослим стандартам краси. Чоловікова племінниця в США має кілька нагород і стала віце-міс на міжнародному конкурсі. У 6 років вона не знає алфавіту і не вміє рахувати до 10, але дуже по-дорослому облизує губи і звабливо усміхається. Якщо її питаєш, як справи, декламує завчені промови для конкурсів. Цуценя обирала таке, щоб гарно виглядало на фотосесіях.

Я не маю нічого проти конкурсів талантів, де діти демонструють свої уміння. Так можна помітити справжній скарб, якому треба допомогти розвиватися. Але конкурси краси, навіть для дорослих, не мають права на життя. Хоча: хочеш, щоб твою дитину розглядали, як дорогу кобилу, – що ж, твоє право.

Айрін МАХОВІЦ, 38 років, організатор свят, Чикаго, США:

– Не бачу нічого поганого в таких святах. Я допомагала організовувати два конкурси у штаті. У дітей не має бути відчуття, що це – змагання. Кожна з них повинна почуватися переможницею. Моя донька не виграла жодного призу, але їй завжди подобалося обирати сукню, робити макіяж і зачіску. Я казала їй, що перемога тут не найголовніше. Вона навчилася гідно програвати і виходити з будь-яких проблем.

Щодо звинувачень у педофілії, то це – смішно. Педофіли живуть серед нас, ось що страшно. У сусідньому будинку чоловік майже рік ґвалтував 12-річну падчірку, а мати нічого не розуміла. Дитина ходила з моєю на танці і заняття з логіки. Ніхто з педагогів не помітив, що з нею щось негаразд. А такі конкурси зазвичай є бізнесом, де обирають актрис чи моделей для рекламних акцій.

Мати пошила 50 сценічних костюмів

Троє доньок і двоє синів британки Наталі Адлінґтон із Ліверпуля регулярно беруть участь у конкурсах краси. Найстаршій Жасмін – 13 років. Мати запевняє, що це допомагає дітям подолати сором'язливість.

– До виходу на сцену 9-річна Віллоу була неймовірно сором'язлива. Вона має дислексію, читає зі швидкістю 5-річної, – розповідає Наталі. – Та коли почала виступати – стала розкутою, сміливою.

Сім'я має колекцію із 36 діадем і 60 стрічок за перемоги дітей у конкурсах, а ­також понад 50 сценічних костюмів.

Наталі одяг шиє сама. Девід працює програмістом, вона – домогосподарка.

Зараз ви читаєте новину «Проблем із чоловіками не було ніколи, бо маю чудову фігуру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі