четвер, 04 серпня 2011 14:37

Працівники ДАІ знову ловитимуть водіїв-порушників за допомогою "Візира-2"

Понеділок, 1 серпня, 12.35

26-річний Олександр Кулинич із Макіївки на Донеччині розповідає членам урядової комісії про свій аварійний будинок. Прем'єр-міністр Микола Азаров пообіцяв вирішити побутові та житлові проблеми всіх родин, постраждалих під час аварії на шахті імені Бажанова. В Олександра там загинула матір. 46-річна Надія працювала машиністом конвеєра.

- Будинок у тріщинах, він був під знос ще тоді, коли його нам виділила шахта, - говорить чоловік. - Латали як могли, а тепер боїмося, що розвалиться так само, як та вежа, що вбила маму. Живемо вп'ятьох: батько, незаміжня сестра, я й мої дружина із сином. Попросив, щоб нам виділили дві квартири. Спитав за компенсацію, але чіткої відповіді не почув. Кажуть, держава виділила 7,6 мільйона на потерпілих у двох аваріях, але по Макіївці ходять чутки, що на сім'ю буде не більш як 100 тисяч.

У макіївській аварії 29 липня загинуло 11 шахтарів, четверо травмовані. Там упав 65-метровий баштовий копр для провітрювання й підйому вугілля. Того ж дня на шахті "Суходільська-Східна" на Луганщині на глибині 915 метрів стався вибух. 26 людей загинули, двоє травмовані. Мільярдер Рінат Ахметов, якому належить шахта, пообіцяв виплатити по 1 мільйону гривень сім'ям загиблих

А в цей час:

Наречені 25-річна Ірина Бойченко й Олег Швидкий, 27 років, із Черкас купують у церкві ікони для весілля, яке святкуватимуть 27 серпня. Вибирають засклені середньої величини. Кладуть у пакет. Одна падає на підлогу й тріскається.

- О, Боже, що ж це таке, - наречена перелякано дивиться на Олега.

- Заспокойтеся, нічого страшного. Давайте, я вам заміню, - каже жінка років за 50.

Дві прихожанки перешіптуються. Олег та Ірина обережно перекладають ікони журналом. Мовчки йдуть на маршрутку №30.

- Це, напевне, не дуже добре, - Ірина схиляє голову на плече чоловіка.

- Та не переймайся. Як моя бабуся йшла заміж, то в той день у селі був ще й похорон на іншій вулиці. А прожили з дідом душа в душу стільки років.

Їдуть у свій гуртожиток на вул. Енгельса. Коли розпаковують - бачать, що одна з ікон знову тріснута.

На лаву в центральному сквері Івано-Франківська сідає 62-річний сивобородий Анатолій Пузь. Біля нього старенький велосипед "Україна" з табличкою "Севастополь - Луганщина - Галичина". Таким маршрутом чоловік вирішив проїхати після подій 9 Травня у Львові.

- Объехал всю Украину, - каже. - Щоб переконатися, чи справді східняки й західняки такі різні. Міф розвіявся. Люди гостинні, пускали заночувати, годували. Ось хіба на Галичині ошатніші обійстя, ніж на Сході. А так проблеми скрізь однакові - розбиті дороги, масове безробіття.

Увесь маршрут становить 3,5 тис. км. У дорозі Анатолій уже 45 днів. До Севастополя планує повернутися наприкінці серпня.

Виконуючий обов'язки голови управління держкомзему в Пустомитівському районі на Львівщині Андрій Івасів, 36 років, ходить по згарищу в своєму кабінеті. Обережно, щоб не забруднити рожеву сорочку, відгортає руками оплавлені кабелі, що звисають зі стелі.  Переступає через обгорілий сейф, спопелілі документи.

У ніч проти неділі невідомі підпалили офіс. Через дві дірки, просвердлені у вікні, залили бензин і солярку.

- Згоріли практично всі документи на землю, - каже Івасів. - Будемо їх поновлювати.

Торік його побили арматурою через відмову підписати незаконні папери на оформлення ділянки на пайових землях. Міліція досі не опитала підозрюваних. Держслужбовець пов'язує підпал із цією історією.

У підпорядкуванні Пустомитівського управління держкомзему - землі прилеглих до Львова сіл. Вони найдорожчі в області.

Працівники ДАІ знову ловитимуть водіїв-порушників за допомогою "Візира-2". Три місяці тому прокуратура вилучила пристрій, бо не був сертифікований. Зараз необхідні висновки Державної служби спеціального зв'язку й технічного захисту інформації є. Загалом в Україні таких приладів 137, вартість одного - 90 тис. грн.

У Києві цього року з'явився попит на няньок-чоловіків. На роботу їх наймають самотні жінки, щоб доньки відчували чоловічу турботу, а сини вчилися себе вести по-чоловічому. За годину такі няні беруть від 25 грн.

В Україні кожні 40 с у міліції чинять насильство. Такі результати надає Харківський інститут соціологічних досліджень спільно з Харківською правозахисною групою.

Українці в середньому витрачають на харчування майже 52% своїх доходів. Це - найвищий показник в Європі. Там забезпеченими вважають громадян, у яких на їжу йде менш як 20% сімейного бюджету.

Кабмін переніс початок нового сезону полювання через пожежонебезпечну ситуацію. На який термін, ще не вирішили. Раніше планували відкрити сезон 13 серпня.

 

 

Два політтехнологи приїжджають до будинку народного депутата. У того на воротах  табличка: "Обережно, у дворі злий собака!" Один політтехнолог каже другому:

- Дивно якось він себе позиціонує!

Дивиться Янукович по телевізору суд над Тимошенко й задоволено вигукує:

- А хороший тамада цей Кірєєв!

 

У День хрещення Русі Янукович нагадав українцям про мораль, духовність і віру, щоб вони йому не нагадали його передвиборні обіцянки.

Учора знайшли людину, якій реально допомогла Партія регіонів: чоловік її рекламним банером сіно від дощу накрив.

 

10 700 000 000

гривень заборгували українці за квартплату на початок липня цього року. Найгірше за комуналку платять в Донецькій, Дніпропетровській областях та в столиці.

 

"Сьогодні Одеська область вже розпиляна. Я бачив "шахматку" й прізвища, які в ній записані. Мене туди ставити марно. По одному округу йде людина, якій належить один з найбільших телеканалів міста, і в нього дуже багато грошей. А я, наприклад, не зможу розмістити рекламу на цьому каналі, навіть якщо прийду з грішми".

Євген Царьков, нардеп-"комуніст", про те, що за мажоритарною системою він не зможе потрапити в парламент по Одеській області

 

"Що стосується теореми Піфагора, спробую згадати, хоча більше 30 років тому закінчив школу. Сума квадратів катетів дорівнює сумі квадрата гіпотенузи. Але я не впевнений в правильності своєї відповіді".

Дмитро Табачни, міністр освіти й науки, не зміг точно пригадати теорему Піфагора

Зараз ви читаєте новину «Працівники ДАІ знову ловитимуть водіїв-порушників за допомогою "Візира-2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі