четвер, 24 грудня 2015 17:32

Один батон вимагав грабіжник у столичному хлібному кіоску

П'ятниця, 11 грудня, 15.00

32-річна Наталія Піпа поспішає на відкриття скверу Гідності на проспекті Червоної Калини, 109, у львівському житловому районі Сихів. Ставить на стіл пляшки із солодкою водою. Гостей зібралося більш як тисяча. Їх пригощають чаєм і тістечками.

З 2014 року жителі будинку 109 борються проти зведення там приватною компанією торгового комплексу площею 4 сотки. Люди пікетували сесії міської ради. Вона скасувала рішення про забудову. Далі створили групу "Кращий Сихів", яку очолила Наталія Піпа. Зібрали близько 24 тисяч гривень на встановлення лавок, смітників, скульптури Божої Матері. До них долучилася молодь із "Групи 109". Організували збір коштів в інтернеті, намалювали проект скверу. Сихівська районна адміністрація його затвердила й виділила 700 тисяч гривень. Встановили лавки на 340 осіб, посадили 15 дерев, зробили пандуси.

– Скільки можна торгових точок? Сихів і так майорить кіосками й маркетами, – говорить Наталія. – У сквері відпочиватимуть матері з дітьми, люди у візках, старенькі влаштовуватимуть посиденьки. Але ще тривають суди із забудовником. Він має цю землю в оренді до 2020 року

Автор: фото: Ярослав Тимчишин
  Жителі львівського району Сихів пригощаються тістечками й чаєм на відкритті скверу Гідності на проспекті Червоної Калини, 109, минулої п'ятниці. Протестували з 2014 року проти зведення на цьому місці торгового комплексу
Жителі львівського району Сихів пригощаються тістечками й чаєм на відкритті скверу Гідності на проспекті Червоної Калини, 109, минулої п'ятниці. Протестували з 2014 року проти зведення на цьому місці торгового комплексу

А в цей час:

– Не сусід, а падлюка. Тепер і вітатися не буду, – каже 47-річний Іван Штормов із Полтави товаришу Андрієві Гальченку.

У мікрорайоні Сади-2 у власному будинку закладає цеглою метрову дірку в стіні спальної кімнати. Сусід Євген Мотріченко вибив її кувалдою. Його кухня по той бік стіни. Дім – на двох господарів.

– Був п'яний, як чіп, – продовжує Іван. – ­Хотів у своїй кухні вибити дірку під витяжку. Сплутав стіну і гепав по нашій. Вдома нас із дружиною не було. Як прийшли, ледь не знепритомніли: сусід спав на підлозі нашої кухні. Я розбудив і по морді заїхав. Клявся, що все відремонтує. Брехло. Вже три дні вдома немає.

Андрій підносить цеглу. За 4 год. закладають дірку. Наступного дня поїдуть на базар вибирати шпалери.

68-річній Марії Панчук із селища Нестерварка Тульчинського району на Вінниччині дільничний привозить качку й дві курки. Птицю в неї викрали напередодні.

– У мене всього три курочки, півень і качка у загорожі на подвір'ї. Я того дня в місто ходила, години 3 вдома не було. Повертаюсь, а є лиш півень із куркою. Сусідка сказала, що якийсь чоловік заглядав у двори. Серед білого дня крав і ніхто не бачив, – розповідає Марія Панчук.

Вона пішла в поліцію.

– Дільничний оформив заяву. Наступного дня привіз пропажу. Знайшли, бо той чоловік ще когось обікрав. Узяв багато інструменту з двору. Як прийшли до нього, сам показав мої кури й качку. Сказав, що не встиг зарубати.

  Головним у виступі віце-президента США Джо Байдена у Верховній Раді минулого тижня був заклик до єдності влади. Такий висновок зробили чимало вітчизняних експертів.  ”У нашій політичній палітрі стільки відтінків сірого, скільки політиків”, – вважає художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
Головним у виступі віце-президента США Джо Байдена у Верховній Раді минулого тижня був заклик до єдності влади. Такий висновок зробили чимало вітчизняних експертів. ”У нашій політичній палітрі стільки відтінків сірого, скільки політиків”, – вважає художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

"Для української влади повернення Криму – це як комунізм для влади радянської. Мета, досягти яку ніхто не хоче. Точніше хоче. Але знає, що не досягне", –

Петро Олещук, політолог

"Савченко дала нам чіткі інструкції, що апеляції на вирок не буде", –

Ілля Новіков, адвокат ув'язненої в Росії льотчиці, народного депутата Надії Савченко

"Американці тільки розмовляють красиво. Де реальна допомога? Де зброя, танки, бойові літаки? Натомість приїжджає Байден і розповідає про подолання корупції. Та її легше було б здолати, якби в нас не було війни. І США теж винні в її початку, бо зобов'язувалися захищати нас за відмову від ядерної зброї"

Антон МІЩЕНКО про візит в Україну віце-президента США Джо Байдена

"Путін зовсім здурів. Нафіга йому Ходорковський? Той уже й так намучився (Михайло Ходорковський – колишній голова російської нафтової компанії ЮКОС. У тюрмі відсидів 8 років за звинуваченнями у шахрайстві. – "Країна") у російській тюрмі-концтаборі. Висновок один: Путін – садист. Він любить знущатися над своїми жертвами, відпускати, а потім знову – ловити й добивати"

Віталій Бондаренко про нову кримінальну справу в Росії проти мільярдера й опозиційного політика Михайла Ходорковського

"Здається мені, що правосєків топлять. І роблять це цілеспрямовано й наполегливо. Звісно, шкода вбитого "альфівця". Але чому поліція одразу зробила акцент на Мужчилі й викинула в народ його ініціали й приналежність до "­Правого сектора"? Зазвичай подібні вбивства тримаються під строгим секретом і їх деталі спливають тільки за кілька років"

Анастасія Думанська про загибель у Києві спецназівця під час затримання групи диверсантів. Його застрелив Олег Мужчиль – колишній боєць "Правого сектора"

"Чого всі розкричалися, що "Динамо" – велика команда? Великі виходять у плей-оф Ліги чемпіонів регулярно, а не раз у 16 років. Поки що ми – європейські середняки. Але тенденція в киян непогана"

Сергій Беззубко про вихід "Динамо" в 1/8 Ліги чемпіонів

Коаліція не готова до змін

До Нового року коаліція не розпадеться. А з середини січня все залежить від того, як задовольнятимуться фінансові потреби її членів. Очевидно, що зараз коаліція не працює. Однак і до змін – не готова.

Євген МАГДА, політолог

Росія наближає крах економіки

Через здешевлення нафти до 40 доларів Росія цього року отримає вдвічі менше доходів від такого самого обсягу її продажу, порівняно з 2014-м. Витрати ж на воєнні кампанії, зокрема й проти України, зростатимуть. Росія наближає крах своєї економіки вже 2017 року.

Михайло ГОНЧАР,

керівник енергетичних програм центру "Номос"

Порошенко триматиме Шокіна ще півроку

США вважають генпрокурора Віктора Шокіна гальмом у реформуванні прокуратури. Переконані, без нього антикорупційна машина поїде. Однак президент Порошенко вважає, що вибіркове правосуддя не варто змінювати. Спробує затягти з відставкою Шокіна до середини наступного року.

Олександр КОЧЕТКОВ, політолог

1 батон вимагав грабіжник у столичному хлібному кіоску в мікрорайоні Оболонь 10 грудня. Увірвався в крамницю з ножем. Поліцейські затримали чоловіка через 2 год. Каже, не мав грошей на хліб.

98 000 гривень зарплати матиме керівник Національної поліції 38-річна Хатія Деканоїдзе. Мінімальна зарплата рядового поліцейського становитиме 6,2 тис. грн.

172 000 гривень має виплатити Міністерство внутрішніх справ колишньому підполковнику міліції з міста Дружківка Донецької області. Рішення виніс Запорізький окружний адміністративний суд. Чоловіка звільнили в серпні торік. Допомагав бойовику вилучати рушниці у їхніх власників.

Партію "Щаслива Грузія" створив колишній міський голова Києва Леонід Черновецький. Вона братиме участь у парламентських виборах 2016-го. Екс-мер переїхав до Грузії 2011-го.

"Все частіше задумуюся, чому наші народні депутати не введуть кару за хабарництво, як у Китаї, – довічно або смерть?" – пише головний військовий прокурор Анатолій Матіос під фото на своїй сторінці у Facebook. На викладеному знімку: вилучені пачки грошей з банківської скриньки заарештованого директора Південьвійськбуду – державного підприємства Міністерства оборони. Керівника спіймали на хабарі в 500 тис. грн.

120 га лісу висадять в Ізраїлі на честь України. Таку ініціативу висунув екологічний фонд Keren Kayemet leIsrael. Подібне в країні роблять уперше. Вважають, це сприятиме розвитку двостороннього співробітництва в культурі та природоохоронній сфері.

Захисник футбольного клубу "Маккабі" українець Максим Гречкін не полетів у Київ на матч проти "Динамо" 16 грудня. Його могли б не випустити назад і звинуватити в ухиленні від військової служби, пояснили представники команди.

Навігатор Uaroads розробили хмельницькі програмісти. Він прокладає маршрути з урахуванням якості дорожнього покриття. Мобільні додатки можна безкоштовно завантажити з GooglePlay і AppStore.

Читачі висловлюються про матеріали, які їм запам'яталися у попередньому номері "Країни"

Відпочивали влітку в Грузії. Були в Батумі. Кругом – стихійна торгівля, брудно. Розчаровані, бо заплатили, як за гарний відпочинок в Європі.

Ірина, 28 років, Черкаси

 

У соцмережах у друзі почали додаватися араби. Пропонують вийти заміж і переїхати в ІДІЛ. Пишуть англійською чи російською. Розпитують, де працюю, скільки маю грошей.

Аліна, 23 роки, Сміла на Черкащині

Зараз ви читаєте новину «Один батон вимагав грабіжник у столичному хлібному кіоску». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі