четвер, 23 грудня 2010 12:52

На день народження ми замовимо тобі салют на Майдані й величезну ялинку. І, можливо, навіть пан президент щось тобі побажає

Понеділок 27

Ломографія - різновид плівкової фотографії, яка виникла 1993-го. Двоє австрійських студентів гуляли Прагою і фотографували все що бачили на ленінградську камеру "ЛОМО". Невдовзі вигадали і свої правила, зокрема - всюди носити з собою фотоапарат та знімати від стегна. При цьому діяти треба швидко та не думати. Одна з вимог ломографії: "Забути про всі правила".

Виставка "Ломографія"

Галерея "Чайна фабрика", Одеса, вул. Карантинна, 21/1, до 15 січня

Вівторок 28

Демі Мур в душі й Мілу Йовович у ліжку з ведмедиком зняла французький фотограф Веронік Віал. У її проекті "Жінки до 10 ранку" моделі мали бути природними, без зачісок і макіяжу. "Не скажу про всіх, але Анжеліна Джолі точно спить нафарбована", - коментують знімки Віал в Інтернеті.

Наші зірки вирішили наслідувати голівудських. Українцям пропонують провести ранок з Міс Україна-Всесвіт Ганною Пославською, зазирнути в душ до співачки Санти Дімопулос і побачити на кому прокидається Світлана Лобода.

Фотовиставка "Жінки до 10 ранку"

Кінотеатри "Кінопалац" Києва, Харкова, Донецька, Львова, до 30 грудня

Середа 29

1971-го караоке винайшов японський барабанщик Дайсуке Іноуе. Апарат відтворював пісенну музику без слів. Його вмикали під час перерв на концертах рок-групи, в якій грав Іноуе. Тоді караоке оцінили лише присутні. Популярною розвага стала за 15 років. Єдина нагорода, якою відзначили винахід - "Шнобелівська премія" 2004-го. Дайсуке назвали людиною, "яка відкрила людям новий спосіб вчитися терпимості один до одного".

Караоке-вечірка

19.00, Churchills' Music Pub, Харків, вул. Дарвіна, 9

Четвер 30

Прообраз діснеївського Скруджа МакДака - герой Діккенсової "Різдвяної пісні" Ебінейзер Скрудж. Від 1901-го "Рідзвяну пісню" перезнімали кожні десять років. Фільм 1952 року показували щоразу перед святами у США, як "Иронию судьбы" у СРСР.

Нещодавно Скруджа визнали почесним громадянином Глазго. Його називають найбільшим скнарою світової літератури.

Квитки на показ "Різдвяної історії" англійською коштують 20 грн. Для пенсіонерів вхід безкоштовний.

Показ фільму "Різдвяна історія" англійською

19.00, Kиїв, Культурно-освітній центр "Майстер-клас", вул. І. Мазепи, 34

П'ятниця 31

- "На день народження ми замовимо тобі салют на Майдані й величезну ялинку. І, можливо, навіть пан президент щось тобі побажає". Кожного року друзі мені таке обіцяють, - каже соліст гурту "Бумбокс" Андрій Хливнюк. Він народився в останній день року. - І це стається! Тому ще більше поважаю своїх друзів. Новий рік святкуватиму з дружиною та сином.

Святковий салют на Майдані Незалежності

Субота 1

Похмілля можна лікувати по-різному:

- Склянка свіжого молока очищує від токсинів

- Мускатний горіх припиняє відчуття нудоти

- Петрушка запускає роботу печінки

- Пийте багато рідини, найкраще - апельсинового соку

- До чайної ложки коньяку додайте 1 жовток, 2 чайні ложки томатної пасти, 1 чайну ложку олії, сіль з червоним і чорним перцем. Зверху на суміш покладіть трохи хрону

- Якщо це не допомогло, зануртеся в ополонку.

Новий рік

Неділя 2

Бути воротарем 10-річного Олександра Шовковського вмовив тренер дитячої команди "Динамо" Анатолій Крощенко. Малий довго опирався, бо хотів забивати м'ячі, а не пропускати. За три роки батьки подарували Олександру голкіперські рукавички, в яких той навіть спав. Відтоді захотів бути відомим воротарем. Під час Чемпіонату світу з футболу 2006-го став першим голкіпером за всю історію, який не пропустив жодного м'яча у серії післяматчевих пенальті.

36 років Олександру Шовковському

Зараз ви читаєте новину «На день народження ми замовимо тобі салют на Майдані й величезну ялинку. І, можливо, навіть пан президент щось тобі побажає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі