середа, 22 квітня 2020 17:25

Михайличенко піде, якщо команда фінішує четвертою

Олексій Михайличенко має свій погляд на організацію гри. Інакший, ніж у всіх його попередників. Спробував змінити нюанси у фізичній готовності футболістів, дати більші навантаження. Це не дуже добре сприйняли лідери команди.

Перші конфлікти вдалося подолати. Адаптація колективу до вимог тренера пройшла нелегко. Наслідок – втрата очок у чемпіонаті України й виліт із Ліги Європи. Тому головне питання: чи зможе колектив прийняти Михайличенка?

В'ячеслав ЗАХОВАЙЛО, 51 рік, футбольний менеджер

Команда Михайличенка виступає гірше, ніж очікував. Питання в тому, це наслідок згаяного часу на початку сезону, коли ще працював Хацкевич, чи проблема нового тренера. Істина, звісно, десь посередині. Але інколи ми занадто виводимо на перший план результат.

За так званими очікуваними голами, тобто реальними 100-відсотковими можливостями, створеними командою, "Динамо" посідає перше місце в чемпіонаті України. Але реалізація підводить. Відстань між "Шахтарем" і "Динамо" не повинна сягати теперішніх 13 очок.

Команда не реалізує потенціалу. Однак, з огляду на обставини, не можна бути впевненим, що в іншого тренера вийшло би краще.

Ігор Суркіс дасть Михайличенку можливість підготувати команду в перерві між чемпіонатами. І вже оцінюватиме після старту в новому сезоні. Головне – щоб цей старт в єврокубках відбувся в Лізі чемпіонів. Четверте й нижчі місця в поточному чемпіонаті – єдиний варіант, за якого Михайличенко піде. Переконаний, що "Динамо" фінішує другим.

Дмитро ЛИТВИНОВ, 35 років, журналіст порталу ua.tribuna.com

Михайличенко витискає максимум із наявного підбору гравців "Динамо". Для серйозніших успіхів треба кадрове підсилення і значні ресурси.

Зміна тренерів нічого не дасть. Ребров трохи змінить тактику. Можливо, частіше використовуватиме заміни, бо Михайличенко цього не любить. Але чи змусять Ребров зі Скрипником швидше думати гравців, яким цього не дано? Шабанов не стане підстрибувати на півметра вище, а Караваєв не побіжить швидше. Із Шапаренка навряд чи виросте новий Яковенко чи Калитвинцев. Не можна скочити вище голови.

Ігор ЯВОРСЬКИЙ, 60 років, колишній нападник тернопільської "Ниви"

Усі біди "Динамо" – від селекції. Агенти нав'язують гравців, які нічим не кращі від тих, що є в дублювальному складі. А часом гірші. Легіонери "Динамо" адаптуються роками в кращому разі. В гіршому – "скисають" за сезон. А потім виходять на поле, а наші футболісти змушені їздити по орендах, аби починати шлях звідти. Яскравий приклад – Яремчук. Довго не забивав у "Генті", але отримував довіру тренерів. А потім розкрився так, що став основним гравцем збірної. Коштує 12 мільйонів євро. У "Динамо" йому ніхто не давав шансу.

Агентів зрозуміти можна, але як зрозуміти президента "Динамо"? Ті отримали свої відкати, а що отримали кияни?

"Шахтар" бере гравця, і через півроку той готовий виходити на поле в основі. Якщо ні, їде до Португалії й мужніє в рідному для нього мовному середовищі.

Іван ГЕЦКО, 52 роки, колишній нападник збірної України

Зараз ви читаєте новину «Михайличенко піде, якщо команда фінішує четвертою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі