середа, 05 вересня 2018 16:52

Лопетегі сповідує стиль гри "Барселони"

Час запалювати нові зірки. Великий клуб має продемонструвати здатність знаходити їх. Можливо, лідером "Реала" стане той, хто перебував у тіні Роналду й на якого тиснув його авторитет. Наприклад, Бейл. Або Іско. Чи "вистрелить" 22-річний Асенсіо. Звісно, спад після трьох перемог у Лізі чемпіонів неминучий. І ніхто не знає, як довго він триватиме.

Лопетегі робитиме акцент на командні дії. Так було зі збірною Іспанії, спробує повторити це у "Реалі". Намагатиметься перемогти в першості Іспанії, а не в Лізі чемпіонів.

Віктор ГРАЧОВ, 61 рік, колишній нападаючий донецького "Шахтаря"

Втрата Роналду – це насамперед психологічний удар. Інші футболісти тяглися за ним. Сумніваюся, що Бейл або Модрич здатні замінити Кріштіану. Два-три роки "Реал" оговтуватиметься.

Іван ГЕЦКО, 48 років, колишній футболіст збірної України

  Головний тренер іспанського ”Реала”  Хулен Лопетегі (праворуч)  радиться з капітаном команди  Серхіо Рамосом під час матчу за суперкубок УЄФА  проти ”Атлетіко”.  ”Реал” уперше за 18 років  програв у фіналі  міжнародного турніру
Головний тренер іспанського ”Реала” Хулен Лопетегі (праворуч) радиться з капітаном команди Серхіо Рамосом під час матчу за суперкубок УЄФА проти ”Атлетіко”. ”Реал” уперше за 18 років програв у фіналі міжнародного турніру

Після продажу найкращого футболіста світу не може не виникнути порожнеча. Але вважаю цей крок правильним. У лютому Роналду виповниться 34. Зідан у цьому віці закінчив кар'єру. Португалець цього робити не планує. Однак із кожним роком йому все важче було б грати у клубі, де вимагають лише перемог.

"Реал" втратив людину, яка забезпечувала результат. Але й позбувся залежності від Роналду. Отримав право на експерименти. Гра команди має стати різноплановішою.

Костянтин ДОВГАНЬ, 37 років, головний редактор сайта ua-football.com

Лідер – це вроджена якість. Такі проявляють себе вже в дитсадку, у школі. Не бачу, щоб хтось у "Реалі" мав такі лідерські якості, як у Кріштіану Роналду. Ні Бензема, ні Бейл цю роль не потягнуть. Нібито є потенціал у Іско, але він – яскраво виражений індивідуаліст.

Психологію команди важко змінити з тими ж футболістами. Торішній "Реал" грав за інерцією попередніх років. З нього витиснули всі соки. Треба оновлювати склад, а це – процес тривалий.

Модрича варто було відпустити. Він грає на енергозатратній позиції. Його оптимальний вік – 25–27 років – давно минув.

"Реал" зосередиться на внутрішній першості. Потенціал команди для Ліги чемпіонів вичерпано. Зідан це зрозумів – і тому звільнився.

Якби не прийшов Куртуа, то ймовірність появи Луніна в основі була б відсотків 20. Зараз – нуль. Йому треба йти в оренду.

Олег ФЕДОРЧУК, 57 років, футбольний тренер

Роналду – велика втрата для "Реала". Він багато забивав і постійно тримав оборонців суперників у напрузі. Також дивне запрошення Лопетегі. "Реал" завжди залучав великих тренерів. Лопетегі ж майже нічого не досяг у дорослому футболі – тільки на молодіжному рівні.

Сергій НАГОРНЯК, 46 років, колишній футболіст збірної України

Зараз ви читаєте новину «Лопетегі сповідує стиль гри "Барселони"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі