четвер, 07 жовтня 2010 12:28

Достатньо було вдивлятися в предмет кілька хвилин, щоб запам'ятати назавжди

Понеділок 11

"Вигадливий графік і спостережливий художник, він не вмів малювати з натури, - згадують сучасники Георгія Нарбута. - Йому достатньо було вдивлятися в предмет кілька хвилин, щоб запам'ятати назавжди. При цьому Нарбут працював без ескізів, ще й ніколи не підправляв свої малюнки білилами".


Виставка "Українська книжкова графіка 1900 - 2000"

1 - 23 жовтня, Київ, Музей книги і друкарства України, вул. І. Мазепи, 21, корпус 9

 

Вівторок 12

Побавитися в настільну гру "Театральний вечір", побачити афіші XVIII сторіччя, дізнатися про механіку театральної ляльки можна у новому журналі "Коза". Він повністю виготовлений вручну: тексти написані пером, замість фото - малюнки й витинанки. У рубриці "Козячі штучки" жартують, що "за системою Станіславського грають навіть у карти".


Презентація театрального журналу "Коза"

18.00, Київ, книгарня "Є", вул. Лисенка, 3

 

Середа 13

Один із 10 шансів вижити мав каталонський тенор Хосе Каррерас, коли 1987-го захворів на лейкемію. Тепер 10-ту частину прибутку співак віддає до власного фонду боротьби з хворобою. Фонд видав книжку "Музична гастрономія" зі 125 рецептами страв, які могли б подавати оперним персонажам під час вистав. Каррерас радить картопляне суфле з яловичиною а-ля Шатобріан до "Травіати", морозиво з каштановим медом - до "Любовного напою", тушковане м'ясо по-мадридськи - до "Дона Карлоса", тірамісу - до "Тоски".


Концерт Хосе Каррераса

19.00, Київ, НПК "Україна", вул. Велика Васильківська, 103

 

Четвер 14

"Вас швидко змусять схуднути, якщо захочете займатися балетом. Важимо небагато, до 50 кілограмів, - розповідає балерина Алла з Києва. - Танцюю з 10 років. Забула, коли востаннє в житті їла булочки. Але чорний та білий шоколад - регулярно, для енергії".


Відкриття дитячої балетної школи Вадима Писарєва

Івано-Франківськ, обласна філармонія, вул. Л. Курбаса, 3

 

П'ятниця 15

"Яка різниця між англійцями й українцями? Англійці слухають музику, а українці - радіо," - вважав лідер гурту "Вася Club" Василь Гонтарський. Їхню музику радіостанції вважали неформатом у жанрі "рок, шансон і українське весілля в одному флаконі". Василь помер у 43 роки від серцевого нападу. Це буде перший концерт гурту на Західній Україні після смерті Гонтарського 2007-го.


Концерт гурту "Вася Club"

19.00, Львів, обласна філармонія, вул. П. Чайковського, 7

 

Фільм Юрія Іллєнка "Молитва за гетьмана Мазепу" майже не йшов в Україні, його не рекомендували показувати в Росії. Неофіційні прем'єри стрічки відбулися в Гарварді та Могилянці. 2004-го в Могилянському кінозалі вільного місця не було навіть на підлозі. Під час показу половина глядачів покинули залу. Ті, хто залишився, аплодували стоячи.


Тиждень кіно Юрія Іллєнка

15 - 22 жовтня, Київ, кінотеатр "Київ", вул. Велика Васильківська, 19

 

Субота 16

"Антоніо Вівальді - це бароковий хард-рок. Митці-відступники були в усі часи," - вважає львівська співачка Маріанна Лаба. Вона поєднує в одному концерті твори бароко, класики, оперні арії, афро-американські співи спірічуелс та дарк-метал. У вечорі "Від бароко до року" візьмуть участь академічний камерний оркестр "Віртуози Львова" та рок-гурт Swamp FM.


Концерт "Від бароко до року"

19.00, Львів, обласна філармонія, вул. П. Чайковського, 7

 

"Цій групі рано робити програму "Найкращі пісні" з двох причин, - пишуть блогери про концерт Flёur до 10-річчя одеського гурту. - По-перше, вони ще не такі статечні, як Кобзон і Пугачова. По-друге, у них забагато найкращих пісень".


Концерт гурту Flёur "Найкращі пісні"

19.00, Київ, Будинок офіцерів, вул. Грушевського, 30/1

 

Неділя 17

Синій люблять скромні та доброзичливі, червоний - сміливі й вольові, зелений - боязкі. Жовтий  подобається товариським, фіолетовий - емоційним, сірий - недовірливим. Так вважають психологи. Які барвники видобували із землі, квіток, кори, металів, каміння й крові, розкажуть на виставці "Бачити в кольорі".


Виставка графіки "Бачити в кольорі"

17 - 24 жовтня, Львів, Центр міської історії Центрально-Східної Європи, вул. Богомольця, 6

 

Зараз ви читаєте новину «Достатньо було вдивлятися в предмет кілька хвилин, щоб запам'ятати назавжди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі