четвер, 12 травня 2011 12:51

Чого насправді бракує українській міліції?

 

Мерія російського міста Набережні Челни подарувала місцевій поліції кілька сегвеїв - електричних самокатів. Зробили це два тижні тому під час відкриття тамтешнього парку культури й відпочинку. Мер Василь Шайхразієв сказав, що безпечний та екологічно чистий транспорт поліції необхідний, "щоб вона була мобільною".

Ми запитали читачів: чого бракує українській міліції?

Міліції явно не вистачає комп'ютерів. Видали племінниці паспорт із даними, написаними від руки. Ще й із трьома помилками. Міняти не хочуть, бо за кожен бланк треба звітувати.

Ярослав ШИРОКИЙ, 36 років, фермер, Жмеринка на Вінниччині

Хабарів. Неодноразово зверталася до них по допомогу, бо сусіди-алкоголіки поводяться неспокійно. Б'ють тарілки, аж через стіни чутно. Ми навіть підписи збирали, а результату ніякого. Без хабарів міліція бездіяльна.

Ярослава ОСАДЧУК, 22 роки, учитель математики, Київ

Нашому відділку подарував би двох чи трьох коней. До мами у віддалене село не хочуть їхати, навіть якщо кажеш, що сусід дружину вбиває. То машина в них несправна, то був дощ і мотоцикл загруз. По дільничного треба самому їхати.

Сергій КОТЕЛЕЦЬ, 48 років, власник магазину, Чернівці

Канцтоварів. Щотижня з місцевого відділку приходить капітан і просить пачку-дві офісного паперу. За це шефові приносять усі документи на машину прямо в офіс. Якщо немає пачки, то бере і 50-100 листків.

Євген ЛЕОНОВ, 22 роки, працівник копіювального центру, Київ

Якби десь продавалася, купив би міліції совісті. Усі знають: щоб відмазатися від тюрми, дешевше платити не судді, а ще міліціонерам. За це і п'яного водія зроблять свідком, і злодія - мало не святим.

Юрій БОРТКО, 67 років, пенсіонер, Дніпропетровськ

У нашій міліції немає вродливих жінок. Проходив як свідок у справі й бачив, що симпатичною була тільки судмедексперт. Решта - страшні, як смертна кара. До таких і на роботу не хочеться йти, і стимулу немає додатковий злочин розкрити.

Микола ХІМКА, 28 років, менеджер із продажу, Львів

Їм бракує бабки-ворожки на півставки - щоб самих міліціонерів відшіптувала. Хто не піде з молодих - усі спиваються. Десь потраплять в аварію, місяць не п'ють, а тоді знову зриваються. Я через це пішла вагітною від чоловіка.

Олена КУЧЕР, 33 роки, продавець, Полтава

Нашому відділку треба докупити ще 20-25 стільців. Люди стоять по кілька годин у черзі, щоб здати документи чи забрати паспорт, а сісти нема куди. Вагітні з пенсіонерами мало не б'ються за місце.

Віктор ДАВИДОВ, 41 рік, програміст, Київ

Сина зловили з "косяком". Крім хабара, сказали купити ще чаю, кави та дві ковдри.

Василь ПОПОВИЧ, 52 роки, слюсар, Ужгород

Самі скидалися на нормальний фотоапарат. Бо те, що приходить централізовано - якесь одноразове. Навіть наручники після особливо буйних розходяться.

Юрій ШЕМ'ЯКІН, 27 років, міліціонер, Донецьк

Порозуміння з народом. Пам'ятаю, як складав іспит у ДАІ. Товстий даїшник сидів поруч і домовлявся по телефону, кого на іспиті прикрити, а кого - зрізати. Таке відчуття, що він - не міліціонер, а якийсь бандюган.

Олександр ДВОРЕЦЬКИЙ, 20 років, студент, Київ

Зараз ви читаєте новину «Чого насправді бракує українській міліції?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі