четвер, 17 березня 2011 12:50

Алієв гарантує небезпечний момент після штрафного удару

Київське "Динамо" взимку здійснило тільки одне придбання. До клубу повернувся 26-річний півзахисник Олександр Алієв. Минулий сезон він відіграв у московському "Локомотиві", куди був проданий за 8 мільйонів євро через конфлікт із тодішнім тренером "Динамо" Валерієм Газзаєвим. Кілька місяців тому новим наставником українського клубу став Юрій Сьомін, який учергове зажадав бачити у своїй команді Алієва. "Країна" перераховує позитивні та негативні моменти трансферу.

"+"

1. Стандартні ситуації

Перебування Алієва на полі гарантує "Динамо" голеві моменти після виконання штрафних ударів, які вміє заробляти його друг Мілевський. Київський клуб давно не забивав таким чином. Крім того, Алієв вправно подає кутові - різко, незручно для воротаря суперників, прямо до лінії площі воріт.

2. Витягування захисників суперника з їхнього штрафного майданчика

Ламатимуться оборонні побудови і виникатимуть вільні зони для розвитку атак "Динамо"

Алієв фантастично пробиває не лише зі штрафного, але і з гри. Тому суперник позбавлений можливості сидіти у своєму карному майданчику, знаючи, що залетіти може з середньої чи далекої дистанції. Відповідно, ламатимуться оборонні побудови і виникатимуть вільні зони для розвитку атак "Динамо"

3. Сезон у "Локомотиві"

Хоча Алієв не надто вдало провів кінцівку чемпіонату Росії-2010, але його минулий рік усе одно можна оцінити схвально. У чемпіонаті Росії він став другим бомбардиром і найкращим за системою "гол плюс пас". На рахунку Алієва 14 влучних ударів та шість результативних передач.

4. Розширення можливостей для ротації складу

"Динамо" успішно почало футбольний рік і підстав для зміни складу, на перший погляд, немає. Але навіть якщо не враховувати обов'язкові травми та дискваліфікації гравців, зрозуміло, що той же Шевченко через похилий за футбольними мірками вік не зможе грати що три дні. А саме за таким графіком іде "Динамо", змагаючись у чемпіонаті, Кубку України та Лізі Європи.

5. Робота з Юрієм Сьоміним

Цей дует завжди був ефективним, виграв чемпіонат 2008/09 та дійшов до півфіналу Кубка УЄФА. Коли Газзаєв відсторонив Алієва від команда, та не виграла нічого. Крім того, Алієв прекрасно розуміє Артема Мілевського - основного нападаючого "Динамо". Із поверненням друга Мілевський здатний заграти сильніше.

"-"

1. Фізична форма

Алієв узимку не тренувався з "Локомотивом" і далекий від оптимального стану. Часу "на розкачку" через боротьбу за друге місце в чемпіонаті йому ніхто не дасть

2. Гра у відборі

Давній недолік Алієва. Він слабкий, коли команда перебудовується на оборонні дії. І віддає занадто мало гострих передач, зациклюючись на ударі.

3. Неможливість зіграти у Лізі Європи

Сьомін змушений розглядати два варіанти складу - з Алієвим у чемпіонаті України та без нього в єврокубках. Це ускладнює завдання у пошуках оптимального поєднання гравців. Важливі ще кілька моментів: на позиції диспетчера успішно грає Роман Єрьоменко. Невже йому доведеться потіснитися з неї лише тому, що прийшов улюбленець Сьоміна? Не кажучи  про те, що на шансах талановитого 8-мільйонного аргентинця Бертольо заграти в Києві з приходом Алієва можна точно поставити хрест

Зараз ви читаєте новину «Алієв гарантує небезпечний момент після штрафного удару». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі