середа, 27 лютого 2013 14:58

Афіша на березень 2013 року

 

6-10 березня

Щонайменше 40 тисяч доларів треба для показу колекції на Українському тижні моди – підрахували дизайнери. 2 – 3 тисячі доларів ідуть на гонорари моделям, 650–1300 – стилісту. Діджей отримує від 250 до 400 доларів, режисер – до тисячі. Від 700 доларів коштують декорації. Сама колекція "весна–літо" обійдеться щонайменше 30 тисяч доларів. "Осінь–зима" з хутром і шкірою – вдвічі дорожче.

32-й Український тиждень моди

Київ, "Мистецький Арсенал", вул. Лаврська, 10 – 12

Три англійські міста сперечаються за право називатися прототипом місця дії нового роману Джоанн Ролінґ. У першому дорослому творі авторка "Гаррі Поттера" описала провінційне містечко на п'ять тисяч жителів. Там є викладена бруківкою центральна площа і монастир ХІІ століття. За минулий рік екскурсійні тури за мотивами "Гаррі Поттера" вдвічі випередили найпопулярніший досі маршрут до Стоунхеджа. Восьмиденна мандрівка поттерівськими місцями коштує від 1 286 євро.

Вихід роману Джоанн Ролінґ "Несподівана вакансія" українською в перекладі Віктора Морозова, видавництво "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА"

7 березня

"Розпускаємо шнурівку з кросівка на тоненькі волокна. Даємо глядачеві з колоди вибрати одну карту. Непомітно за допомогою жуйки приліплюємо до неї нитку. Карта починає кружляти у повітрі, наче летить", – два тижні актор Джеймс Франко вчився таких фокусів у ілюзіоніста з Лас-Вегаса Ленса Бартона перед зйомками в картині "Oз: великий і могутній". Також опанував, як ковтати вогонь і діставати з циліндра живих птахів. У фільмі він втілив мандрівного фокусника. Із буревієм його герой потрапляє до чарівної країни, де стає чаклуном.

Прем'єра фільму Сема Реймі "Oз: великий і могутній"

8 березня

"Подзвонила чоловікові, питаю: "Ти мене сильно любиш?" Відповідає: "Купуй". Ось що таке справжнє подружнє взаєморозуміння!" – діляться досвідом учасниці "Клубу Брутальних Жінок" на його сайті. Також вони запевняють, що у хлопців завжди є п'ять відмазок: "Я ж по-дружньому!", "Я ж з любов'ю!", "Я ж пожартував!", "Я ж не хотів!" і коронна – "Сама винна!"

Міжнародний жіночий день

Спільний концерт Аліни Орлової, гурту "Крихітка" та Ольги Діброви з гурту Gorchitza

19.00, Київ, Crystal Hall, Дніпровський узвіз, 1

10 березня

17 тисяч гривень назбирали під час благодійного концерту в Харкові поет Сергій Жадан і гурт "Собаки в космосі". "Приємно, коли гроші не просто так спускаються на пиво, а йдуть на добру справу, – каже письменник. – Щоб допомогти харківському дитячому будинку, я навіть узяв участь в аукціоні. Був лотом. За мене один заклад заплатив тисячу гривень, а інший – на 5 гривень більше".

Благодійний "Концерт для Шереха" за участю Сергія Жадана й Олександра Ушкалова, гурту "Ойра"

Кошти підуть на меморіальну дошку мовознавцю Юрію Шевельову (шереху)

18.00, Харків, культурний центр Indie, вул. Чернишевська, 4/6

12 березня

"Партію Солора з "Баядерки" я виконував у la scala, metropolitan opera, у Фінляндії, Варшаві, – каже танцівник і керівник балету Національної опери 33-річний Денис Матвієнко. – Але вдома найважче. Бо за рік керування балетом виробилася звичка думати за лаштунками не про свій номер, а слідкувати за лініями кордебалету і кричати їм поради".

"Поставила "Баядерку", коли повністю розірвала стосунки з Радянським Союзом, – розповідає 72-річна американська балерина російського походження Наталія Макарова. – У Гарварді знайшла матеріали, як виглядав цей балет наприкінці ХІХ століття. Намагалася відродити його в первісному вигляді – додала третій акт, де розкрила тему злочину й кари". Наталія Романівна 10 років була солісткою петербурзького Маріїнського театру. 1970-го під час гастролей у Лондоні попросила політичного притулку.

Балет називають найдорожчим в історії Національної опери. "Вклали майже 1,5 мільйона гривень, – каже її директор Петро Чуприна. – Тут складна сценографія, костюми. Відчутно дорожчають матеріали. Також гонорари постановників з інших держав значно перевищують гонорари наших. Але кошториси аналогічних вистав на Заході на порядок вищі. Там ідеться про мільйони євро".

Балет "Баядерка" Люд⳥а Мінкуса з Ніною Ананіашвілі та Денисом Матвієнком.

Хореографія Маріуса Петіпа у редакції Наталії Макарової

19.00, Київ, Національна опера України, вул. Володимирська, 50

15 березня

"Містицизм у мені закладений, – розповідає лідер російського гурту "Аліса" Костянтин Кінчев. – Прикладів цьому достатньо. У Віфлеємі, біля храму Різдва Христового, я витратив все на святу воду і хрести, щоб подарувати їх друзям. Вийшов на площу, стою і думаю, що далі робити. Попереду весь день, їсти так хочеться, а грошей не залишилося. Ну, і одразу 20 шекелів знайшов. Пішов пообідав".

Ювілейний концерт російського рок-гурту "Аліса"

19.00, Київ, Центр культури і мистецтв НАУ, просп. Комарова,1

21 березня

"Фільм іде тут, поряд. Називається "Розлучення по-італійськи", – запрошує в кіно закоханий у старшу жінку герой п'єси Олександра Вампілова "Старший син". – "Про розлучення? Не піду! Вони мені на роботі набридли. Три справи – два розлучення. Що не день, то розлучення! Це що ж, в Італії, значить, те саме? Що-небудь ще йде чи все?" – відповідає вона хлопцеві. "Є ще один, студії Довженка. Але теж про розлучення". – "Тоді краще по-італійськи".

Вистава "Старший син" московської театральної компанії "Свободная сцена" у постановці Павла Сафонова, у ролях – Віктор Сухоруков, Євген Циганов, Євген Стичкін

19.00, Київ, театр ім. Лесі Українки, вул. Богдана Хмельницького, 5

22 березня

"Не виключаю можливості незабаром отримати українське громадянство, – каже нападник дніпропетровського "Дніпра" бразилець Матеус. – Виступити на чемпіонаті світу – моя мрія. Тим більше турнір відбудеться в мене на батьківщині".

"Якщо гравець приймає громадянство іншої країни, він непорядно вчиняє до рідної, – відреагував на заяву бразильця колишній капітан збірної України Олег Лужний. – Принизливо користуватися футболістом, який не потрібен удома".

Відбірний матч чемпіонату світу з футболу, збірна Польщі – збірна України

21.45, Варшава, Національний стадіон, алея Йозефа Понятовського, 1

28 березня

"Побачила батька і сина – однаково пропиті очі, роздовбані обличчя. І при тому всьому відкритість і людяність. Записала імена, контактні телефони, – розповідає режисерка Марина Врода. Володарка каннської "Золотої гілки" шукає героїв для майбутнього фільму біля київського залізничного вокзалу. – "Люди, які чекають на роботу" – це вже готова назва. За зйомки платила б їм ту саму зарплатню, яку вони отримали б на будівництві. Думаю, таке мистецтво, не відірване від життя, має сподобатися моїй мамі".

28 березня. Прем'єра кіноальманаху молодих українських режисерів "Українські злі"

28-31 березня

"Ми акцентуємо не лише на еротиці, – каже Вік Коврей, організатор фестивалю еротичної поезії "Березневі коти" в Ужгороді. – Торік присвятили увагу любові до природи. Провели екологічну акцію "733 дерева". Під гаслом "Love is Ліс" учасники протестували проти вирубки зелених насаджень у парку".

Ужгород, восьмий мистецький фестиваль "Березневі коти"

Зараз ви читаєте новину «Афіша на березень 2013 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі