середа, 10 квітня 2019 13:05

Жінка прожила 100 років зі смертельною аномалією

Жінка прожила 100 років зі смертельною аномалією
Роз Мері Бентлі Фото:CNN

Американка Роз Мері Бентлі прожила майже 100 років, маючи смертельну аномалію з народження.

Більшість органів жінки, окрім серця, були розташовані "дзеркально".
Про таку унікальність дізналися під час розтину тіла 99-річної жінки в американському місті Портленд. Діагноз має назву — транспозиція внутрішніх органів із лівокардією, повідомляє CNN.

За життя жінка не знала про свою аномалію. Разом із чоловіком вирішила пожертвувати тіло науці. 2018-го, за рік після смерті, її тіло передали на розтин студентам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Останніх білих носорогів захищатиме собака

За життя жінці тричі проводили операції. Лише один лікар-хірург під час видалення апендиксу помітив, що щось не так. Орган знаходився на незвичному для нього місці.
Діти Роз Мері запевняють, що жінку турбувала лише печія, а на інші недуги вона не скаржилась.

Таке зміщення органів трапляється у майже 0,01% людей. Удвічі рідкісніша ситуація, коли серце водночас розташоване на звичному місці – зліва. Таким чином жінка увійшла в історію науки, а лікарі називають її "єдинорогом від медицини".

65-річна жителька Шотландії Джо Кемерон завдяки комбінації генів абсолютно не відчуває болю, тривожності чи страху. Особлива комбінація генів робить жінку більш забудькуватою та менш тривожною. Лікарі вважають, що у неї є здатність швидше одужувати.

Зараз ви читаєте новину «Жінка прожила 100 років зі смертельною аномалією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі