четвер, 04 квітня 2019 18:24

У старовинній бібліотеці знайшли рукопис самого Колумба
4

Фернандо Колумб
Фото: znaj.ua
Христофор Колумб
Вчені знайшли важливий документ, який створив Фернанд Колумб
Копенгагенський університет

Науковці віднайшли один з найбільш важливих документів серед каталогів, які створив Фернанд Колумб і його бібліотекарі.

Цінний рукопис знайшли у бібліотеці Копенгагенського університету в Данії. Рукописний каталог містить 2 тис. сторінок і датують його початком ХVI ст. "Книга епітом" - так називається манускрипт, у якому є три тис. анотацій до книг із зібрання Фернандо Колумба, повідомляє znaj.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стільки людей житиме на Землі до кінця століття

Він зберігся в хорошому стані, однак у ньому немає кілька сторінок на початку і в кінці. Рукопис довгий час вважали зниклим, а його справжність підтвердили дослідники з Гранадского і Кембриджського університетів професор Хосе Марія Перес Фернандес і Едвард Вілсон-Лі.

Син відомого першовідкривача був письменником і космографом. За своє життя він зібрав бібліотеку з 15 тис. документів і томів. Їх частина зберігається у севільській бібліотеці.

Науковці припускають, що в Копенгаген цінний каталог потрапив завдяки ісландцю Арні Магнуссону, який очолював кафедру в університеті.

В інтернет виклали 800 манускриптів віком до 1200 року. Ілюстровані книжки доступні для завантаження. Серед книжок Біблії, збірники молитов, релігійних пісень та інша богослужбова література.

Зараз ви читаєте новину «У старовинній бібліотеці знайшли рукопис самого Колумба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі