субота, 02 вересня 2017 12:17

За новим стандартом навчатиметься сотня шкіл

За новим стандартом навчатиметься сотня шкіл
В Україні запустили пілотний проект із запровадженням нових стандартів навчання. Фото: nebolet.com

В Україні запустили пілотний проект із запровадженням нових стандартів навчання. У ньому візьмуть участь 100 шкіл з усіх регіонів країни.

Про це заявила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Новий стандарт початкової школи розробили на основі концепції "Нова українська школа". Він став частиною масштабної реформи середньої освіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Квести, екскурсії та ігри - як школи модернізують святкові радянські лінійки

"Цей стандарт несе за собою дуже багато змін, адже це є активно-пізнавальне дослідницьке навчання. Це діти, які не сидять за партою 4 уроки, а рухаються, працюють у групах. Це називається проблемно-пошукове навчання. Це інший стандарт, інші програми, інші методи навчання. Цього літа усі вчителі з цього пілоту пройшли спеціальне підвищення кваліфікаці",- розказала міністр освіти.

В українських школах планують розширити вивчення китайської мови на всіх рівнях середньої освіти. Спільно з китайськими колегами українські освітями планують зайнятися розробкою навчальних планів і навчально-методичних комплексів, адаптації навчальних планів китайського зразка до українських стандартів, створення стандартизованих тестів з перевірки рівня знань.

Зараз ви читаєте новину «За новим стандартом навчатиметься сотня шкіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі