пʼятниця, 08 лютого 2019 12:21

З медуніверситету відрахували 850 іноземних студентів

З медуніверситету відрахували 850 іноземних студентів
З філії Донецького медуніверситету в Кропивницькому вигнали студентів-іноземців. Фото: depo.ua

З філії Донецького медуніверситету в Кропивницькому вигнали 850 студентів І-ІІІ курсів Міжнародного факультету.

Наказ про відрахування з'явився на сайті закладу в ніч на 8 лютого.

"У зв'язку із ухиленням ТОВ "Українські освітні послуги" від укладання договорів на навчання іноземних студентів, що були зараховані на перший курс в 2018/2019 навчальному році та утворення заборгованості по оплаті за їх навчання, з метою уникнення подальшого зростання заборгованості та раціонального використання бюджетних коштів керуючись приписами діючого законодавства України, наказую…", - йдеться на початку документу про відрахування, підписаному першим проректором Ігорем Хрипаченком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 відомих українців, яких виключили з університетів за патріотичну позицію

Далі йде перелік зі 160 прізвищ студентів І курсу з подальшою вказівкою до 14 лютого забезпечити зняття з реєстрації місця проживання. Про те саме йдеться і щодо студентів ІІ курсу (відраховано 216 і 178 осіб), ІІІ курсу (відраховано 296).

Наразі студенти протестують під стінами навчального закладу.

З російського дослідницького ядерного університету МІФІ відрахували кілька громадян Туреччини. Навчання не зможуть продовжити студенти, які начебто підтримували в Інтернеті терористичні організації. Крім цього, правоохоронці шукали у студентів наркотики.

Зараз ви читаєте новину «З медуніверситету відрахували 850 іноземних студентів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі