вівторок, 02 травня 2017 09:15

Виявили незвичайні властивості сперматозоїдів

Виявили незвичайні властивості сперматозоїдів
Вчені з допомогою сперматозоїдів зможуть лікувати рак. Фото: pti.kiev.ua

За допомогою сперматозоїдів можна лікувати злоякісні пухлини.

Такі результати дослідження німецьких науковців Інституту інтегративних нанонаук і Технологічного університету. Про це повідомляє Іnfokava.

Під час експерименту сперматозоїди бика помістили в металеві оболонки. На сім'я впливали магнітним полем. Це допомогло спрямувати сперматозоїди у потрібному напрямку.

З'ясувалося, що кожен сперматозоїд може переносити значний обсяг препарату. Мембрани сперматозоїдів захистили ліки від взаємодії з іншими клітинами.

Коли сперматозоїди дійшли до місця пухлини, спеціальні кріплення оболонки розтискалися. Так, препарат потрапляв на хворі клітини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які сухофрукти захищають від раку

Вчені дійшли висновку, що за допомогою сперматозоїдів можна доставити протиракові препарати до місця ураження. Це не зашкодить здоровим клітинам.

Цей метод дієвий під час лікування онкології жіночих статевих органів, переконані науковці.

Британські вчені встановили, що протизаплідні таблетки здатні захистити жінок від раку. Експерти дослідили 46 тис. жінок. Виявили, гормональні контрацептиви знижують ризик розвитку раку кишечника на 19%, а яєчників - на 33%.

Зараз ви читаєте новину «Виявили незвичайні властивості сперматозоїдів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі