середа, 10 лютого 2021 18:47

Винайшли мозковий імплант - він може вилікувати хворобу Паркінсона та депресію

Винайшли мозковий імплант - він може вилікувати хворобу Паркінсона та депресію
Учені вже провели дослідження на мишах. Фото: pixabay.com

Мозкові імпланти з бездротовою зарядкою можуть допомогти вилікувати залежність, хворобу Паркінсона та депресію.

Пристрій контролює роботу мозку протягом тривалого часу. Керувати імплантом можна за допомогою смартфону, пише Daily Mail.

Світлодіоди, вбудовані в пристрій, розміром з крихту солі, використовують світло для управління нейронами мозку.

Учені вже провели дослідження на мишах і виявили, що він пригнічує залежність від наркотиків. Дослідники також сподіваються, що імплант також можна буде використовувати для лікування неврологічних станів.

"Цей потужний пристрій усуває необхідність у додаткових болісних операціях для заміни розрядженої батареї в імплантаті, забезпечуючи безперервну хронічну нейромодуляцию", - сказав професор Дже-Вун Чжон, провідний автор дослідження Корейського інституту науки і технологій - KAIST.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція розкрила вбивство, просканувавши мозок підозрюваного

За словами вчених, одну й ту ж саму технологію можна використовувати для імплантів різних типів, зокрема глибоких стимуляторів мозку, кардіостимуляторів, щоб знизити навантаження на пацієнтів при тривалому використанні в організмі.

"Цим пристроєм можна керувати в будь-якому місці та в будь-який час, щоб управляти нейронними ланцюгами. Це робить його універсальним інструментом для дослідження функцій мозку", - сказав провідний автор Чун Йон Кім.

Маленький мозковий імплант розробили вчені Корейського передового інституту науки й технологій. Дослідники довели, що він може керувати поведінкою мишей.

Зараз ви читаєте новину «Винайшли мозковий імплант - він може вилікувати хворобу Паркінсона та депресію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі