понеділок, 26 липня 2021 04:47

Вертоліт NASA здійснив найдовший і найвищий політ на Марсі

Вертоліт NASA здійснив найдовший і найвищий політ на Марсі
Вертоліт NASA здійснив політ на Марсі. Фото: NASA

Вертоліт-дрон Ingenuity ( "Винахідливість"), який прибув на Марс разом із марсоходом Perseverance ( "Наполегливість"), здійснив 10-й автономний політ на Червоній планеті протяжністю 1,6 км.

"Нинішній успіх марсіанського гелікоптера ознаменував собою політ на загальну дальність в одну милю (1,6 км). Він проходив в районі, який називається "Підняті хребти". Це був найскладніший політ із 10 пунктами поворотного маршруту, який виконувався на рекордній висоті 40 футів (12 метрів). Його розвідка допомагає марсоходу Perseverance", —повідомило NASA.

Гелікоптер-дрон зробив численні фотографії району "Підняті хребти" — сукупності кам'яних утворень всередині кратера Езеро на Марсі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У NASA розповіли, як оберігають Марс від земних бактерій

Марсохід Perseverance у рамках дослідницької місії Національного управління з аеронавтики й дослідження космічного простору США на Марсі розпочав пошук ознак давнього життя на Червоній планеті.

Апарат Ingenuity — 1,2 метра в діаметрі і важить 1,8 кг. Він оснащений двома камерами та здатний зависати в повітрі на 20-30 секунд для фотографування місцевості. Прибув разом з марсоходом.

Зараз ви читаєте новину «Вертоліт NASA здійснив найдовший і найвищий політ на Марсі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі