вівторок, 20 березня 2018 14:16

В один предмет об'єднають 6 дисциплін

В один предмет об'єднають 6 дисциплін
Інтегрований курс називатиметься "Природничі науки". Фото: BigSlide

Фізику, хімію, астрономію, біологію, екологію та географію об'єднають в один курс "Природничі науки".

Курс буде експериментальним. Його введуть з нового навчального року в 10-х класах гуманітарного спрямування, пишуть vesti.

"За новим навчальним стандартом фізику, хімію і біологію діти вчать набагато ґрунтовніше, ніж раніше. Збільшили кількість годин. У стандартному обсязі вивчення природничих наук займає вісім годин на тиждень. Усі їх викладають різними дисциплінами - три години фізики, дві години біології тощо. У новому курсі буде чотири уроки на тиждень. Вийде також чотири-п'ять годин на тиждень", - каже керівник робочих груп із розробки програм інтегрованого курсу "Природничі науки" Тетяна Засєкіна.

Якщо раніше органіку в біології і хімії вивчали в різні години, то у новому курсі усе вивчатимуть цілісно.

Поки що міністерство не планує профільну перепідготовку вчителів, які вестимуть інтегрований курс.

"Підготовка вчителів у нас попредметна. Учитель фізики і математики біологію в університеті не вчив. Виходячи з реалій і некомплекту в школах, багато вчителів вже зараз перекваліфікувалися і викладали по кілька предметів. Ми робимо ставку на їх самопідготовку. Зараз ведемо переговори з онлайн-курсами, щоб розмістити дистанційно матеріали для підготовки цих вчителів", - розповідає фахівець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міносвіти об'єднало курси історії для старших класів

Експериментальні програми розроблено для класів суспільно-гуманітарного, спортивного та художньо-естетичного спрямування.Через це курс можуть викладати лише для учнів, що не планують складати ЗНО із природничих предметів

Міносвіти у проекті державного стандарту базової повної освіти висунуло ідею інтегрування трьох шкільних предметів в один: української мови, української літератури та зарубіжної літератури. Друга ідея передбачає об'єднання української та зарубіжної літератури.

Зараз ви читаєте новину «В один предмет об'єднають 6 дисциплін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі