субота, 24 червня 2017 12:06

Український школяр вразив США своїм винаходом

Український школяр вразив США своїм винаходом
Микола Іванченко переміг на міжнародному конкурсі винахідників Фото: Укрінформ

Український школяр Микола Іванченко переміг на олімпіаді GENIUS – найбільший міжнародний науковий конкурс, що відбувається у США. Хлопець презентував винахід, що допоможе очищувати воду від розлитої нафти.

Його гідрофобний адсорбент збиратиме тільки нафту, а воду відштовхуватиме. Завдяки пропонованому учнем адсорбенту нафта збирається у грудочки, які можна забрати з водойми будь-яким механічним способом й відправити на нафтопереробне виробництво, повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені попередили про небезпеку кокосової олії

Адсорбент може набрати у сім разів більше рідини, ніж важить сам. Завдяки цьому у разі техногенної катастрофи можна зберегти природу і не втратити корисну копалину.

Після перемоги юнака відразу запросили на фінал міжнародного наукового конкурсу у Тунісі "І-Fest".

Стартап "розумні жалюзі" SolarGaps українського виробництва потрапили до світового рейтингу. Торік залучили інвестицій на $ 1 млн. SolarGaps - сонячні модулі, змонтовані на віконні жалюзі, розміщені з внутрішньої або зовнішньої частини віконного отвору. Дозволяють перетворювати сонячне випромінювання в електричну енергію.

Зараз ви читаєте новину «Український школяр вразив США своїм винаходом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі