середа, 09 грудня 2020 15:58

Учені дослідили, скільки пластику їсть людина

Учені дослідили, скільки пластику їсть людина
За місяць ми ковтаємо пластику на вагу кубика Lego. Фото: pixabay

Люди можуть з'їдати за тиждень таку кількість пластику, яка йде на виготовлення банківської картки.

Про це свідчать дослідження Всесвітнього фонду дикої природи - WWF International, передає Reuters.

Мікропластик потрапляє в організм в більшості з питною водою, а також і з такими продуктами, як молюски, які, як правило, їдять цілими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: АТБ, Coca-Cola та Pepsi: назвали компанії, які найбільше засмічували Україну

За місяць ми ковтаємо пластику на вагу кубика Lego. За рік – кількість пластику, яка міститься в пожежній касці. За 10 років ми могли б з'їсти 2,5 кг пластику, що еквівалентно більш ніж 2 великим шматкам пластикової труби. А за все життя ми споживаємо близько 20 кг мікропластику.

Частинки пластику можуть потрапляти в організм не лише з водою. Раніше дослідники встановили, скільки мікропластику споживають немовлята через пластикові пляшечки. Незважаючи на тривожні цифри, представлені авторами роботи, реальний вплив мікропластику на здоров'я маленьких дітей вимагає подальшого вивчення.

Частину пластикових пакетів планують заборонити для використання в Україні. Відповідний законопроєкт підтримали на засіданні профільного комітету для розгляду парламентом у 2-му читанні, повідомив Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Роман Абрамовський.

Зараз ви читаєте новину «Учені дослідили, скільки пластику їсть людина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі