понеділок, 27 листопада 2017 10:01

Доба триває 27 тисяч років — науковці знайшли нову планету

Доба триває 27 тисяч років — науковці знайшли нову планету
Вчені відкрили нову планету Фото: відкриті джерела

Міжнародна група вчених виявила нову екзопланету. Там доба триває протягом 27 тис. земних років. Її назвали CVSO 30c.

CVSO 30c. знаходиться на відстані близько 1200 світлових років від Землі.

За спостереженнями астрономів, у зоряній системі CVSO 30 знаходяться дві планети: 30c і 30 b. Одна з них робить повний оберт навколо зірки за 11 земних днів. А ось на другій планеті доба триває 27 тис. земних років. При чому, день і ніч на цьому небесному тілі однакові за тривалістю, пише nv.ua.

Планета CVSO 30b в 5,5 разів більша за Юпітер. Вона обертається навколо своєї зірки на відстані всього 1,2 млн км. Для порівняння, Меркурій обертається навколо нашого Сонця на відстані 58 млн. км. Зважаючи на ці характеристики, CVSO 30b віднесли до класу "гарячих Юпітерів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Космічний телескоп Hubble знайшов воду на трьох планетах

"Планети 30b і 30c є незвичайними самі по собі. CVSO 30b є найближчою планетою, яка обертається навколо зірки. Вона молода, її вік приблизно 2,5 мільйонів років. Всі раніше виявлені планети були старше на кілька сот мільйонів років. Також було дивно знайти планету, яка знаходиться від своєї зірки на відстані в 662 астрономічних одиниць, тобто 662 відстані від Землі до Сонця. Причому маса цієї зірки - 0,4 маси Сонця", - говорить один з авторів відкриття, астроном Тобіас Шмідт з Гамбурзького університету.

Фахівці NASA визнали існування планети Нібіру в межах Сонячної системи. Тепер це космічне тіло слід вважати десятою планетою, яка розташована в районі Сонця. Як заявили в NASA, розмір гігантського небесного тіла, яке розташоване за орбітою Плутона, перевершує Землю в 10 разів. Завдяки таким розмірам, Нібіру має потужну гравітацію. Нібіру знаходиться в 20 раз далі, ніж Нептун, тому Нібіру не може вплинути на існування життя на Землі.

Зараз ви читаєте новину «Доба триває 27 тисяч років — науковці знайшли нову планету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі