понеділок, 22 січня 2018 08:52

Штучний інтелект може передбачати смерть людей

Штучний інтелект може передбачати смерть людей
Штучний інтелект навчився пророкувати ймовірність смерті пацієнта. Фото: fakty.ictv.ua

Штучний інтелект навчився пророкувати ймовірність смерті пацієнта з точністю до 90%. Попередні результати вчених зі Стенфордського університету були опубліковані в архіві препринтів arXiv.org.

Відзначається, що алгоритм заснований на глибокому навчанні нейронних мереж і підході, що дозволяє оперувати величезними обсягами даних. Про це повідомляє "Сегодня". Для навчання використовували дані про здоров'я і смертність 2 млн дітей і дорослих, які перебували на лікуванні в кількох великих лікарнях. З'ясувалося, що алгоритм здатний передбачити ймовірність смерті пацієнта протягом року з точністю до 90%.

Більшість людей воліли б провести свої останні дні не в лікарні, а вдома, з рідними і близькими, розповідають дослідники. Тому розрахунок дати смерті дозволить лікарям прийняти рішення - чи продовжувати утримувати пацієнта в лікарні або відпустити його додому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Робот виявив у зубній пасті ліки від малярії

Штучний інтелект, розроблений китайською компанією Alibaba та американскьою Microsoft, переміг людей у змаганнях з читання в Стендфордському університеті, США. 11 січня глибока нейронна мережева модель Alibaba набрала 82,44 бали. Через день програма від Microsoft відповіла з результатом 82,650 бали. Обидві програми отримали більш високий результат, ніж людина - 82,304 бали.

Зараз ви читаєте новину «Штучний інтелект може передбачати смерть людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі