вівторок, 08 грудня 2020 10:36

США надасть субсидію SpaceX, щоб забезпечити штати інтернетом

США надасть субсидію SpaceX, щоб забезпечити штати інтернетом
Інтернетом покриють райони, у яких проблеми із доступом до глобальної мережі. Фото: pixabay

На забезпечення американців широкосмуговим інтернетом від супутникової мережі Starlink компанія Ілона Маска SpaceX отримає субсидії від Федеральної комісії зі звʼязку США $885,5 млн.

Субсидії підуть на забезпечення доступу до інтернету жителів 35 штатів, повідомляє телеканал CNBC.

Інтернетом покриють райони, у яких проблеми із доступом до глобальної мережі. При цьому SpaceX займатися розгортанням буде не сама.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обігнала Малайзію та Ізраїль: яке місце посіла Україна в рейтингу швидкості мобільного інтернету

FCC веде програму розвитку цифрових технологій у важкодоступних районах США, у рамках якої на субсидії компаніям передбачається $20,4 млрд. Поки що пройшов 1-й етап — FCC розділила $9,2 млрд між 180 компаніями. SpaceX отримала приблизно десяту частину цих коштів.

SpaceX та іншим компаніям гроші переказуватимуть рівними щомісячними платежами протягом 10 років.

Ракета-носій Falcon-9 компанії SpaceX з мікросупутниками Starlink вирушила з космодрому на мисі Канаверал штату Флорида в США. 16-ту партію з 60 інтернет-супутників вивели на навколоземну орбіту через 15 хв. після старту Falcon-9, йдеться у Twitter компанії Ілона Маска.

Зараз ви читаєте новину «США надасть субсидію SpaceX, щоб забезпечити штати інтернетом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі