четвер, 10 жовтня 2024 05:29

Створили мобільний додаток для вимірювання тиску

Створили мобільний додаток для вимірювання тиску
З'явилася можливість вимірювати тиск на Android. Фото: Freepik

Американські дослідники з Університету Піттсбурга створили мобільний додаток на Android для вимірювання тиску. Програма використовує свідчення акселерометра, камери й сенсорів торкання, які вбудовані в сучасні смартфони.

"У малозабезпечених верствах населення багато людей не мають можливості користуватися тонометрами, регулярно відвідувати лікарів або навіть не усвідомлюють, що вони пов'язані з цією серйозною проблемою, але в них є смартфони", – стверджує біомедичний інженер Рамакрішна Муккамала з Університету Піттсбурга.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як прискорити роботу смартфона власними силами: сім порад

Смартфони не можуть створювати тиск, щоб зупинити й перезапустити кровотік, як це робить традиційний тонометр. Як альтернативний підхід додаток використовує силу тяжіння і тиск пальця на сенсорний екран телефону для визначення пульсового тиску. Що робить цей застосунок "розумним", то це його здатність спонукати користувачів змінювати положення рук, що, своєю чергою, впливає на кровообіг, а також виконувати низку послідовних дотиків до екрана телефона, що забезпечує отримання точних показань пульсового тиску.

Уряд розробляє новий мобільний застосунок "Ветеран+". Міністр нагадав, що на сьогодні вже запустили такі мобільні застосунки як "Резерв+" та "Армія+".

Виконуючий обов'язки міністра у справах ветеранів Олександр Порхун сказав, що цифровізація дасть можливість швидко скористатися послугами, які гарантує держава. За його словами, у мобільному застосунку в електронному кабінеті ветерана будуть усі можливості, які гарантує держава.

Зараз ви читаєте новину «Створили мобільний додаток для вимірювання тиску». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі