вівторок, 04 травня 2021 18:47

Пристрої Apple зможуть вимірювати рівень алкоголю та цукру в крові

Пристрої Apple зможуть вимірювати рівень алкоголю та цукру в крові
Датчики будуть вмонтовані в пристрій. Фото: pixabay.com

У нових Apple Watch можуть з'явитися датчики для вимірювання тиску, рівня цукру та алкоголю в крові.

У недавніх документах британська медична технологічна компанія Rockley Photonics назвала Apple своїм "найбільшим клієнтом", пише Daily Mail.

Датчики будуть вмонтовані в пристрій та зчитуватимуть показники організму на зап'ясті.

Продукти Rockley Photonics відстежують різні функції здоров'я за допомогою інфрачервоного випромінювання, зокрема температуру тіла, артеріальний тиск і рівень глюкози, алкоголю і кисню в крові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дієтолог розповіла, як їсти паску без шкоди для здоров'я

"Ми звертаємося до видимого діапазону та розширюємо його до інфрачервоного діапазону, для більшої точності, за допомогою лазерної технології. Це відкриває цілий ряд можливостей", - сказав генеральний директор Rockley Ендрю Рікман.

Міні-спектрометр може виявляти в крові глюкозу, сечовину, лактат та інші хімічні біомаркери, які є індикаторами захворювань.

Apple Watch 6 випустили восени. Вони мали датчик, який зчитує рівень кисню в крові за 15 с, вимірюючи колір крові, що протікає у тілі користувача.

Кисень крові зазвичай використовується як міра фізичного стану і здоров'я серця. Він відображає, наскільки добре червоні кров'яні тільця переносять кисень тілом.

Зараз ви читаєте новину «Пристрої Apple зможуть вимірювати рівень алкоголю та цукру в крові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі