середа, 21 березня 2018 16:49

Святкують День поезії: добірка віршів українських класиків
10

Сьогодні, 21 березня, відзначають Всесвітній день поезії. Це свято ухвалила 1999-го ЮНЕСКО. Його мета - залучити якомога більше людей до поезії, надати можливість молодим талантам заявити про себе.

Найдавніший вірш з'явився у ХХІІІ ст. до н. е. Його авторка - аккадська принцеса і жриця Ен-Хеду-Ана писала про богів. Відтоді написали мільярди поезій. Одні вірші перекладають різними мовами та цитують у всьому світі. Інші знає лише обмежена кількість людей, адже написане лежить далеко у столі.

До свята Gazeta.ua підготувала добірку поезій українських поетів-класиків. У цих віршах вони писали про кохання, оспівували й окриляли жінку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 88 років з дня народження Ліни Костенко: добірка інтимних поезій

У Китаї поетів страчували за сумну поезію. Ідея такої цензури належала імператору Цяньлун. Він правив у XVIII ст. Сумними вважали вірші, у яких згадували минулі досягнення маньчжурської династії, до якої належав імператор.

Зараз ви читаєте новину «Святкують День поезії: добірка віршів українських класиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі