вівторок, 11 липня 2017 14:15

Під пірамідою знайшли таємний тунель стародавньої цивілізації

Під пірамідою знайшли таємний тунель стародавньої цивілізації
Піраміда Місяця у Мексиці Фото: Вікіпедія

Вчені знайшли таємний хід під пірамідою Місяця у Мексиці. Археологи з мексиканського Національного інституту антропології та історії, досліджуючи територію в районі стародавнього міста Теотіуакан (1-8 ст. н.е.), виявили тунель, пише nv.ua.

Тунель знаходиться на глибині приблизно 10 метрів. Піраміда Місяця не єдина на цій території. Поряд із нею знаходяться піраміда Сонця і Храм Пернатого Змія. Під ними свого часу археологи також знаходили схожі тунелі. Проте ті були порожніми. Археологи сподіваються, що у "місячному" тунелі на них чекає багато цікавих знахідок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Херсонесі відкопали унікальну давню будівлю

"Відкриття підтверджує, що жителі Теотіуакана відтворювали один і той самий образ в своїх величезних храмах, його функція полягає в імітації загробного світу", - відзначає дослідник Вероніка Ортега.

Археологи виявили у Ферганській долині поселення часів Великого шовкового шляху. Вчені вели розкопки 2 роки. Перед ними фіксували висоту рельєфу за допомогою дронів. За допомогою цього ідентифікували залишки гробниці і ремісничої майстерні в межах міських стін.

Зараз ви читаєте новину «Під пірамідою знайшли таємний тунель стародавньої цивілізації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі