понеділок, 09 листопада 2020 14:51

Пасажири вперше протестували Hyperloop

Пасажири вперше протестували Hyperloop
Раніше компанія провела понад 400 тестів без пасажирів на об'єкті в Неваді. Фото: Reuters

Компанія Virgin Hyperloop Річарда Бренсона вперше здійснила надшвидкісну поїздку з пасажирами.

Капсула досягла швидкості 172 км/год на випробувальному полігоні DevLoop у Лас-Вегасі, повідомили на сайті компанії.

Першими пасажирами стали співзасновник компанії Джош Гигель і директорка по роботі з пасажирами Сара Лучіян. Їх рейс відбувся 8 листопада на 2-місному автомобілі XP-2, розробленому за індивідуальним замовленням для випробування безпеки. Серійна ж капсула вміщатиме до 28 пасажирів.

У Лос-Анджелесі Hyperloop працює над технологією, за якої капсули із вантажем та пасажирами проноситимуться вакуумними трубами зі швидкістю 966 км/год або швидше. У системі Hyperloop використовують магнітну левітацію для забезпечення майже безшумної подорожі. Поїздка між Нью-Йорком і Вашингтоном займе лише пів години, що буде вдвічі швидше, ніж політ комерційного реактивного літака, і в 4 рази швидше, ніж високошвидкісний поїзд.

На об'єкті в Неваді провели понад 400 тестів без пасажирів. Компанія працює над сертифікацією безпеки до 2025 року та початком комерційної діяльності до 2030 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швидше 700 км/год - 5 машин майбутнього, над якими почали роботу

Засновник компаній Tesla, SpaceX та Boring Company Ілон Маск 2017 року показав випробування ліфта для платформи в надшвидкісному тунелі Hyperloop під Лос-Анджелесом у США. Відео опублікував у Instagram.

Зараз ви читаєте новину «Пасажири вперше протестували Hyperloop». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі