понеділок, 10 лютого 2020 20:47

Освітянин назвав основні причини поганої англійської в школах

Освітянин назвав основні причини поганої англійської в школах
Школи не можуть собі дозволити придбати якісні сучасні посібники з англійської Фото: dt.ua

З не англомовних країн Європи Україна за рівнем знання англійської мови перебуває на 28 місці з 32, за даними Міністерства освіти і науки України.

"Однією з причин поганої якості англійської мови в українських школах є низький рівень їх фінансування. - говорить шеф-редактор порталу "Освітня політика" Віктор Громовий. - Проблемою є й те, що не всі навчальні заклади можуть дозволити собі придбати відмінні сучасні оксфордські посібники, наприклад, Oxford University Press. У підручниках українських авторів є дуже багато помилок".

Минулоріч 56% випускників набрали на ЗНО менш ніж половину балів - 150. 12,7% абітурієнтів не зуміли подолати пороговий бал "склав/не склав", який був на рівні 19. З 79 594 учасників лише 36 отримало найвищий бал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт поділилася способами, як швидко вивчити англійську мову

"Зараз надзвичайно складно знайти хорошого вчителя з англійської, навіть у столиці України. У сільській місцевості кадрова ситуація значно гірша. Там іноземну часто просто віддають іншим педагогам, - додає Громовий. - Мій знайомий директор школи має трьох викладачок з англійської мови, які є пенсіонерками. Якщо вони покинуть навчальний заклад, то для нього це буде катастрофа, адже заміни немає. Молоді люди, які знають іноземні мови зрозуміло, що не працюватимуть у школі, бо зарплата з усіма надбавками не конкурує з жодними приватними фірмами".

В Україні 18% громадян володіють англійською на середньому рівні.

Зараз ви читаєте новину «Освітянин назвав основні причини поганої англійської в школах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі