понеділок, 08 жовтня 2018 08:16

Нижче середнього: в МОН повідомили про реальні доходи вчителів

Нижче середнього: в МОН повідомили про реальні доходи вчителів
За даними Інституту освітньої аналітики, 87% вчителів влаштовує їх робота

На сьогодні середня зарплата вчителя складає 7500 грн., а середня по Україні становить 8977 грн. Згідно із законом "Про освіту" зарплата вчителя найнижчої кваліфікаційної категорії повинна становити мінімум три мінімальні зарплати. Це близько 11 тисяч гривень на сьогодні.

Таку інформацію повідомили в Міністерстві освіти на запит журналістів, пише "Сегодня".

Також за новим законом вчитель може отримати надбавку в 20% за добровільну сертифікацію. Для вчителів сіл в законі прописано безкоштовне житло і проїзд.

Однак, для підвищення зарплат учителям до обіцяних 11 тис. грн. в бюджеті не вистачає понад 100 мдрд гривень.

Про це заявила міністр освіти і науки Лілія Гриневич після засідання уряду 3 жовтня.

"Для того щоб це можна було реалізувати, треба додатково 110 млрд грн. Це значна частина бюджету освіти в цілому України. Таких ресурсів в бюджеті 2019 немає", - сказала міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найкращого вчителя року

У 2017 році зарплати вчителям збільшили на 50%. Однак, молоді вчителі починають працювати в школах з оплатою 4500 грн. У державному бюджеті на 2019 передбачено збільшення зарплат для вчителів на 9%.

За даними Інституту освітньої аналітики, 87% вчителів влаштовує їх робота. Ставлення вчителів до роботи однакове як в селах, так і містах.

Столичні вчителі з вересня не отримують надбавки за напруженість і престижність професії. У Києві не вистачає коштів на зарплати педагогам. Місто не отримало субвенції у розмірі 865 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Нижче середнього: в МОН повідомили про реальні доходи вчителів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі