понеділок, 08 квітня 2019 17:31

Науковці розкрили незвичайний факт про кішок

Науковці розкрили незвичайний факт про кішок
Коти мають здатність розрізняти свої імена Фото:Newsweek

Японські науковці з'ясували, що коти мають здатність розрізняти свої імена, але вони їм байдужі.

Дослідження здатності кішок до розпізнавання людської мови провели за допомогою методу "звикання-відвикання", повідомляє Newsweek.

Для експерименту взяли 78 домашніх котів та з "котокафе". За однією групою проводили спостереження у них вдома, а за іншими – у кафе, де вони живуть.

Під час чотирьох різних експериментів власники й науковці називали імена котів, а також інші іменники з аналогічною ритмікою і довжиною. Якщо кіт видавав якийсь звук чи рухав головою або вухами, тоді вчені вважали, що тварина зреагувала на своє ім'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Африканські слони почали народжуватись без важливої частини тіла

Крім цього, дослідники говорили різні слова до того часу, поки коти не переставали на них звертати увагу. Після, вони називали ім'я тварини і стежили за реакцією. Так вони виявляли, чи кіт не реагує на будь-який звук.

"Ми дійшли висновку, що коти можуть розрізняти зміст людських висловлювань на основі фонемних відмінностей", - пояснили автори дослідження.

Однак коти, які живуть у кафе не можуть відрізнити своє ім'я від чужого. Дослідники вважають, що тварини реагують на своє ім'я і відрізняють його, адже після його називання часто отримують їжу або з ними граються.

Науковці з університету Queensland стверджують, що коти - причина вимирання інших ссавців. Так, природоохоронні зони, які були створені в Австралії, і в яких не було котів та лисиць запобігли вимиранню 13 видів ссавців. Австралія займає один з найвищих рівнів з вимирання тварин у сучасному світі й вони частково несуть відповідальність за це.

Зараз ви читаєте новину «Науковці розкрили незвичайний факт про кішок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі