середа, 13 січня 2021 14:39

На Землю відправили "космічне" вино

На Землю відправили "космічне" вино
Астронавти з МКС відправили на Землю 12 пляшок вина. Фото: pixabay

З Міжнародної космічної станції на Землю екіпаж надіслав 12 пляшок французького бордо .

Також відправили кілька сотень грон винограду, які рік тому опинились на МКС для дослідження, повідомляє АР.

Завдяки такому експерименту з вином хотіли дізнатися, як космічне середовище впливає на хімічні процеси в напої. Зокрема, спричинення осаду й бульбашок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На МКС зламалась російська система отримання кисню

Науковці кажуть, що через швидку зміну клімату на планеті важливо розуміти, як впливають різні умови на виноград і продукти, що виробляють з нього.

На борту МКС не можна пити алкоголь, тому після закінчення експерименту пляшки відправили назад на Землю. Їх урочисто відкоркують наприкінці лютого. Спробувати вино з космосу зможуть учені, задіяні в експерименті, а також експерти французького виноробства.

Санта-Клаус і його сани отримали ліцензію на комерційні польоти до Міжнародної космічної станції. Уперше в історії Санті видали спеціальну комерційну космічну ліцензію для польоту з екіпажем на Міжнародну космічну станцію з використанням його космічної капсули StarSleigh-1, що живиться від ракети Рудольф, повідомляє FAA.

Зараз ви читаєте новину «На Землю відправили "космічне" вино». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі