субота, 03 липня 2021 13:27

На стелі та з видом на космос - розповіли про туалет у кораблі Crew Dragon для туристів

На стелі та з видом на космос - розповіли про туалет у кораблі Crew Dragon для туристів
Crew Dragon обладнали туалетом у скляному куполі. Фото: NASA/SpaceX

Скляний купол із туалетом всередині помістили в космічний корабель Crew Dragon компанії SpaceX. У ньому відправить у космос перший повністю цивільний екіпаж.

Місію Inspiration4 анонсувала SpaceX у лютому 2021 року, пише Business Insider.

У космос відправляться четверо цивільних, серед яких мільярдер Джаред Айзекман. Він цілком оплатив підготовку польоту й керуватиме ним. Запустити Inspiration4 мають наприкінці 2021 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: SpaceX домовилася про співпрацю з українською компанією

Crew Dragon, на якому полетить місія, обладнаний космічним туалетом у скляному куполі, розташованому на стелі. Це перший в історії космічний корабель з такими зручностями та краєвидом, за словами Айзекмана.

"Багато приватності там нема. Але взагалі верх корабля відділяє завіска, тому в принципі відгородитися від інших можна… Коротше, коли людям доведеться скористатися туалетом, у них буде просто достобіса гарний краєвид", - сказав він.

Корабель вже здійснював три пілотовані місії до Міжнародної космічної станції. Це перший приватний апарат, який відправив у космос астронавтів. Тоді купола не було — інакше конструкція просто не змогла б дозволити пристикуватися до МКС.

Inspiration4 цікавий не лише краєвидом із туалету. Місія триватиме три дні. Її учасники проводити космічні експерименти.

Національне управління США з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA) і компанія Axiom Space підписали договір про відправку приватного мандрівника на Міжнародну космічну станцію. Політ місії під назвою Axiom Mission 1 (Axi-1) планується не раніше січня 2022 року. Екіпаж Axiom Space буде запущений з Космічного центру Кеннеді NASA у Флориді.

Зараз ви читаєте новину «На стелі та з видом на космос - розповіли про туалет у кораблі Crew Dragon для туристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі