четвер, 02 квітня 2020 15:28

МОН спростувало фейк про продовження карантину

МОН спростувало фейк про продовження карантину
В інтернеті писали про продовження карантину і скасування ЗНО. Фото:pochemu.wiki

В інтернеті поширили інформацію від Міністерства освіти й науки України про нібито продовження загальнонаціонального карантину до 15 травня та скасування зовнішнього незалежного оцінювання.

Відомство спростовує це, повідомляє пресслужба МОН.

Зараз цей фейк активно поширюють у батьківських і вчительських групах з посиланням на Facebook-сторінку Міносвіти. Ця інформація не є правдивою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли проведуть ЗНО та розпочнуть вступну кампанію, повідомили в МОН

"2 квітня уряд визначив, що карантин триватиме до 24 квітня 2020 року. Ця дата залишається незмінною. Якщо уряд ухвалить рішення про продовження карантину, Міністерство освіти й науки повідомить про це на офіційних ресурсах, а також надішле відповідні листи місцевим управлінням освіти", - сказали у відомстві.

2020 року вступ до вузів відбуватиметься за результатами ЗНО. Тож його відміна неприпустима.

Від ранку 2 квітня вчителі пересилають батькам фейкову інформацію - скріншот з нібито постом Міносвіти про продовження карантину.

З понеділка 6 квітня в Україні запускають єдину систему дистанційного навчання для школярів. З метою забезпечення доступу до знань учнів шкіл під час карантину Міністерство освіти і науки розробило проєкт "Всеукраїнська школа онлайн". Щоб навчатися могли одночасно всі діти, уроки для різних класів транслюватимуть на різних телеканалах.

Зараз ви читаєте новину «МОН спростувало фейк про продовження карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі