пʼятниця, 13 листопада 2020 14:50

Міносвіти радить вузам перейти на змішану форму навчання

Міносвіти радить вузам перейти на змішану форму навчання
МОН пропонує університетам перейти на змішану форму навчання. Фото:pixabay

Міністерство освіти і науки України рекомендує з 16 листопада закладам вищої та фахової передвищої освіти проводити навчання за змішаною формою.

Про це повідомляють у пресслужбі МОН.

"Із 16 листопада 2020 року навчання в закладах вищої та фахової передвищої освіти МОН рекомендує проводити за змішаною формою з внесенням відповідних змін до графіка освітнього процесу та розкладу занять, враховуючи епідемічну ситуацію в кожному конкретному регіоні та закладі освіти. Лист вже надісланий керівникам закладів освіти", - йдеться у повідомленні.

В міністерстві зазначили, що керівникам закладів освіти варто враховувати зміни до постанови Кабінету міністрів України від 11 листопада 2020 р. №641, якими забороняється відвідування закладів освіти здобувачами освіти групами більш ніж 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іноземна мова стала для студентів перепоною для вступу до магістратури

У відомстві додали, що діяльність університетів та закладів фахової передвищої освіти, відповідно до законодавства, організовано на принципах автономії та самоврядування.

"Зважаючи на це, ухвалення рішення щодо організації освітнього процесу під час дії карантинних обмежень, зокрема про запровадження режиму дистанційного навчання, належить до компетенції колегіального органу управління закладу вищої та фахової передвищої освіти", - пишуть у повідомленні.

12-річна шкільна освіта є загальноєвропейською тенденцією, а тому МОН не розглядає її скасування. Немає нічого страшного в тому, що діти закінчуватимуть школу у 18-19 років, заявив виконувач обов'язків міністра освіти Сергій Шкарлет.

Зараз ви читаєте новину «Міносвіти радить вузам перейти на змішану форму навчання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі