неділя, 24 вересня 2017 03:28

Міністерство освіти опублікувало рейтинг найпопулярніших ВНЗ

Міністерство освіти опублікувало рейтинг найпопулярніших ВНЗ
ЛНУ на третьому місці серед найпопулярніших ВНЗ. Фото: Вголос

22 вересня Міністерство освіти опублікувало на своєму сайті рейтинг найпопулярніших ВНЗ серед абітурієнтів.

У трійку лідерів увійшли Київський національний університет імені Тараса Шевченка (58 851 заява від 27 112 абітурієнтів), НТУУ "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" (50 226 заяв від 20 952 абітурієнтів) і Львівський національний університет імені Івана Франка (48 937 заяв від 22 790 абітурієнтів).Інфографіка міністерства освіти

Далі в рейтингу – "Львівська політехніка", Київський національний торгово-економічний університет, Національний авіаційний університет, НПУ ім. Миколи Драгоманова, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, Харківський національний університет імені Василя Каразіна і Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Державна мова: право чи обов'язок

"Цей рейтинг показує, що, незважаючи на поширену думку, чимало людей вибирають не тільки столичні виші, але і регіональні – у Львові, Чернівцях, Харкові. Причому цю тенденцію ми спостерігаємо не вперше. Наприклад, торік в рейтингу топ-10 був Кам'янець-Подільський національний університет, непогані позиції також завжди ДНУ імені Олеся Гончара", - зазначає директор департаменту вищої освіти міністерства Олег Шаров.

Цього року стартував експериментальний проект для вітчизняної ІТ-освіти "Нова освітня модель" (НОМ). Студенти ІТ-спеціальностей зможуть працювати в провідних ІТ-компаніях України, не прогулюючи університетські заняття. Останні оплатять їм навчання і гуртожиток та виплатять стипендії. В Європі подібну практику називають дуальною освітою.

Зараз ви читаєте новину «Міністерство освіти опублікувало рейтинг найпопулярніших ВНЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі