середа, 17 березня 2021 14:01

Кількість українських користувачів у соцмережах зросла на 7 млн

Кількість українських користувачів у соцмережах зросла на 7 млн
Кількість українських користувачів у соцмережах зросла на 7 млн фото: allo.ua

За рік карантину українська аудиторія соцмереж збільшилася на 7 млн ​​осіб. Такі результати дослідження отримала компанія GlobalLogic з баз відкритих даних.

На початку 2020 року в Україні були 19 млн користувачів. 2021-го показник досяг 26 млн, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

З 2019 року кількість зареєстрованих українців в Instagram зросла на 22%, а в Facebook - на 7%. Зараз ними користується 14 і 16 млн українців відповідно.

"За останній рік нова соціальна мережа TikTok досягла 16% користувачів з України, її зростання становило 500%. Найпопулярнішою соцмережею залишається YouTube з охопленням 96% користувачів в Україні. В середньому на сайті вони проводять близько 40 хв. на день", - повідомляють у GlobalLogic.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Instagram обмежить відправлення повідомлень для деяких користувачів

Кількість українських інтернет-користувачів зросла на 2 млн, що на 33% більше, ніж 2019 року. На початку 2021-го становила майже 30 млн, тобто майже 67% населення країни.

Пандемія спровокувала попит на перегляд відео та фільмів. За останній рік по всьому світу фільми стали дивитися на 57% більше. На 37% більше стали слухати музику і на 15% - подкасти.

Для аналізу компанія GlobalLogic використовувала дані з Data Report, Державної служби статистики, Kantar і PlusOne, а також внутрішню статистику.

Компанія Google, якій належить операційна система Android, вдосконалила функцію швидкого знімання відео у фірмовому додатку Camera.

Зараз ви читаєте новину «Кількість українських користувачів у соцмережах зросла на 7 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі