пʼятниця, 02 жовтня 2020 18:33

Іноземці все частіше обирають українські вузи: дані від МОН

Іноземці все частіше обирають українські вузи: дані від МОН
Іноземні студенти в Україні. Фото: studway

В Україну щороку приїздить все більше іноземців, щоб здобути освіту. Лише з початку цього навчального року до українських вузів вступило 80 тис. іноземних студентів зі 158 країн світу.

Про це 25 вересня під час зустрічі з послом Південно-Африканської Республіки Андре Йоганнесом Гроеневальдом повідомив виконувач обов'язків міністра освіти та науки Сергій Шкарлет.
За словами тимчасового міністра, в Україні навчається 80 тисяч іноземних студентів, із них – 44 студенти з Південно-Африканської Республіки. Іноземці обирають переважно медичні спеціальності у Харкові, Вінниці, Дніпрі, Києві та Сумах.

З початку навчального року МОН активно розробляє план, як популяризувати навчання в університетах України серед іноземних студентів.
"Основна мета полягає в підвищенні привабливості національної освіти, впровадженні прозорого механізму набору іноземних студентів до вишів, забезпеченні якості надання освітніх послуг", – повідомляє виконувач обов'язків міністра освіти і науки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учителям можуть не підвищити зарплат 2021 року

Міністерство освіти і науки запевнило, що навчальні заклади самостійно формують графік навчання, тобто можуть самі ухвалити початок канікул у школі.
Через вибори звичний графік канікул можуть змінити. Про це повідомив виконувач обов'язків міністра освіти та науки Сергій Шкарлет під час брифінгу в Кривому Розі.

Зараз ви читаєте новину «Іноземці все частіше обирають українські вузи: дані від МОН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі