четвер, 09 серпня 2018 12:43

Гриневич сказала, скільки дітей із села поступили у вузи

Гриневич сказала, скільки дітей із села поступили у вузи
Цього року 2 221 абітурієнт скористався правом на пільги при вступі. Фото: Politeka

Цього року 2 221 абітурієнт скористався правом на пільги при вступі.

48 осіб зарахували за співбесідою, 2 175 осіб рекомендовані до зарахування за вступними іспитами, розповіла міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

"58 875 вступників отримали рекомендації на бюджет на бакалавра, з них 51 252 особи подали до 7 серпня документи і були зараховані на бюджет", - каже вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому абітурієнти обирають "Право" і "Менеджмент", а не "Фізику" і "Хімію"

Крім того, 7 107 осіб, рекомендованих на бюджет, скористалися сільським коефіцієнтом. 1 814 осіб отримали рекомендації щодо регіонального замовлення.

"Близько 60 відсотків абітурієнтів отримали рекомендації на бюджет за першим пріоритетом - тобто надійшли туди, куди найбільше хотіли", - сказала Гриневич.

Вступники подали близько 915 тисяч заяв. З них в електронній формі 903 тисячі, а в паперовій – близько 11 тисяч. Наші прогнози щодо кількості заяв та їх структури, які ми озвучили на початку вступної кампанії, справдилися. , подали заяви на вступ до вишів на бакалавра та магістра.

Зараз ви читаєте новину «Гриневич сказала, скільки дітей із села поступили у вузи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі