середа, 06 грудня 2023 21:50

Google представила найпотужніший у світі штучний інтелект

Google представила найпотужніший у світі штучний інтелект
Google представила свій штучний інтелект Gemini 1.0. Фото: blog.google

Google офіційно представила свій найпотужніший штучний інтелект Gemini 1.0, який може скласти конкуренцію моделі OpenAI.

Модель Gemini є новим поколінням штучного інтелекту, який поєднує в собі можливості штучного мозку і здатність розуміти та міркувати про всі види вхідних даних з нуля, повідомили LIGA.net.

Цю мультимодальну модель розробили з нуля і вона навчена на різних модальностях, що дозволяє їй зручно сприймати та обробляти різні форми даних одночасно.

Gemini також володіє знаннями різних мов програмування, включно з Python, Java, C++ і Go. Цей асистент спроможний надавати кращі відповіді на складні запитання, зокрема з фізики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, коли Microsoft припинить підтримку Windows 10: за оновлення доведеться платити

Google пропонує модель Gemini у трьох розмірах: Nano, Pro та Ultra.

Nano підходить для завдань на пристроях.

Pro є більш універсальною пропозицією, яка інтегрується з наявними продуктами Google, такими як Bard - покращений чатбот.

У майбутньому також представлять версії Gemini Ultra і Bard Advanced із додатковими функціями.

Google надає доступ до моделі Gemini через свої сервіси, такі як Google AI Studio та Google Cloud Vertex AI.

Програмні продукти, такі як пошук, реклама, Chrome і Duet AI, також мають функціональність Gemini, яку інтегрують у майбутньому.

Хоча точні параметри моделі Gemini не розкрили, Google підкреслила її операційну гнучкість і здатність працювати на різних пристроях.

Модель Gemini Ultra не буде доступна, принаймні до 2024 року, оскільки потребує додаткового тестування і відгуків перед випуском. Але коли вона буде готова, Gemini Ultra збільшить можливості для подальшого розвитку штучного інтелекту.

Розвиток штучного інтелекту є найважливішим технологічним досягненням за останні десятиліття. Штучний інтелект є такий же фундаментальний, як створення мікропроцесора, персонального комп'ютера, інтернету і мобільного телефону, сказав засновник Microsoft Білл Гейтс.

Зараз ви читаєте новину «Google представила найпотужніший у світі штучний інтелект». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі