пʼятниця, 07 жовтня 2022 17:39

"Дія" запустила тестування важливої функції

"Дія" запустила тестування важливої функції
У застосунку "Дія" запускають бета-тестування електронного витягу про місце проживання. Фото: t.me/mintsyfra

У застосунку "Дія" запускають бета-тестування електронного витягу про місце проживання.

Ця послуга була раніше доступна на порталі "Дія". Про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації України 7 жовтня.

"Ця послуга вже доступна на порталі "Дія" і скоро з'явиться в застосунку. Наша команда працює над тим, щоб документ був готовий за кілька кліків і його завжди можна було б мати із собою у смартфоні. Ви можете нам у цьому допомогти", – ідеться в повідомленні.

Щоб долучитися до тестування послуги необхідно мати: верифікований податковий номер (РНОКПП); зареєстроване місце проживання і вік понад 14 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Дії" тепер можна купити військові облігації

Витяг про місце проживання – це документ, що підтверджує місце проживання особи.

"Він може знадобитися під час надання держпослуг, оформлення на роботу чи відкриття рахунку в банку й у різних життєвих ситуаціях, де необхідно підтвердити місце проживання. І завдяки цифровізації більше не доведеться шукати паперові довідки, а в кілька кліків згенерувати документ у "Дії", – додали в пресслужбі.

В Мінцифри зазначили, щоб протестувати послугу для дитини до 14 років, потрібно мати в застосунку свідоцтво про її народження.

У порталі "Дія" відновили перегляд і сплату штрафів автофіксації. Раніше послуга була недоступна з міркувань безпеки. Державні реєстри певний час були відключені, зараз робота реєстрів поновлена. Про це повідомили в пресслужбі порталу 29 вересня.

Зараз ви читаєте новину «"Дія" запустила тестування важливої функції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі