субота, 17 листопада 2018 09:45

Як жили радянські студенти
30

17 листопада відзначають Міжнародний день студента. Його встановили на Всесвітньому конгресі студентів у Празі 1946-го. Захід присвятили пам'яті чеських студентів. Вони 28 жовтня вийшли на демонстрацію в окупованій фашистами Чехословаччині.

З тих під святкування поширилося на різні країни світу. Скрізь його святкують по-різному. До прикладу, в Дані цей день проводять у колі родини, у Португалії в північ молодь збирається і співає у парках, у Німеччині часто, замість занять, студентам влаштовують спортивні змагання, а у Сполучених Штатах влаштовують гучні вечірки.

У Радянському Союзі офіційно День студента не святкували з ідеологічних причин. Натомість День радянської молоді святкували в останню неділю червня. Крім того,покровителькою радянського студентства вважали мученицю Тетяну. Тому Тетяни день або День студента на теренах Союзу святкували 25 січня.

Gazeta.ua зібрала добірку фото з буднів радянських студентів.

Студенти під час іспитів
Фото: weekend.rambler
Студенти під час іспитів
Студенти на суботнику.
Студенти на демонстрації 7 листопада.
Польові роботи

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як українські студенти боролися за незалежність держави

Багато молодих людей під час студентського життя встигають не лише здобути освіту, а ще й знайти друзів, визначитися із професію і навіть відкрити власний бізнес.

Зараз ви читаєте новину «Як жили радянські студенти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі