вівторок, 27 листопада 2018 18:05

Як вступатимуть молодші спеціалісти у 2019 році

Як вступатимуть молодші спеціалісти у 2019 році
Сьогодні набули чинності Умови прийому на навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста в 2019 році. Фото: Педагогічна преса

У 2019 році документи на молодшого спеціаліста прийматимуть з 1 липня.

Сьогодні набули чинності Умови прийому на навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста в 2019 році, передає Оsvita.ua.

Вступники для здобуття рівня молодшого спеціаліста на базі 11 класів подаватимуть заяви в електронній формі, а на базі 9 – у паперовій.

На денну форму навчання на основі 9 класів прийом заяв та документів триватиме з 1 до 13 липня. З 14 до 21 липня проводитимуть вступні іспити, творчі конкурси та співбесіди.

У 2019 році для зазначеної категорії вступників планують провести творчі конкурси у два тури, кожен з яких оцінюватимуть окремо.

Список вступників, які отримають рекомендації до зарахування, оприлюднять до 12-ї години 23 липня. Зараховуватимуть до 29 липня – за державним чи регіональним замовленням. До 1 серпня – за кошти фізичних або юридичних осіб. На контракт додатково зараховуватимуть - до 30 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бажаючі здати ЗНО повинні будуть пред'явити ID-картку

Вступники на базі 11 класів з 1 липня зможуть зареєструвати свій електронний кабінет та підвантажити в нього необхідні документи. 10 липня відкриють можливість подання електронних заяв. Їх прийом триватиме до 22 липня – для тих, хто вступає на основі співбесіди, вступних іспитів, творчих конкурсів, до 29 липня – для тих, хто вступає лише за сертифікатами ЗНО.

З 23 до 28 липня проходитимуть вступні іспити. 23-25 липня – співбесіди.

Новвоведення вступної кампанії - для вступників на бюджетні місця творчі конкурси проводитимуть до початку прийняття заяв – з 1 до 10 липня. Дати конкурсів в закладах освіти не співпадатимуть, попередньо затверджуватимуть графік.

З 11 до 22 липня можуть проводити додаткові сесії творчих конкурсів для вступників на контракт.

Списки рекомендованих до зарахування оприлюднюватимуть до 12-ї години 1 серпня, а зарахування триватиме до 6 серпня – на бюджет, до 16 серпня – на контракт.

Для абітурієнтів-медиків змінили конкурсні предмети для вступу на 2019 рік. Абітурієнти, крім обов'язкових предметів, повинні здавати також Зовнішнє незалежне оцінювання з математики або фізики на вибір.

Зараз ви читаєте новину «Як вступатимуть молодші спеціалісти у 2019 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі