неділя, 02 квітня 2017 11:35

Як вивчити азбуку Морзе

2 квітня 1872 року помер Семюель Морзе, американський винахідник телеграфного апарату, а також коду для нього - азбука Морзе. Таким способом спілкуються люди з обмеженими можливостями.Вивчити азбуку Морзе не просто - доведеться постаратися так само, як і при вивченні будь-якої нової мови.

Для початку треба запам'ятати, якими сигналами кожен символ кодується. Простіше всього це зробити, використовуючи прийоми мнемотехніки. Це система словесного вираження коду морзе. За цією системою кожній букві відповідає певне слово або словосполучення, структура складів у якому відповідає коду цього знака.

Автор: google
  Українська абетка Морзе
Українська абетка Морзе

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Українську мову не можуть вивчити або дебіли, або ліниві" - Мухарський

Літера "А" кодується послідовністю [точка-тире] і запам'ятовується за допомогою слова "гайда". Особливість цього слова полягає в тому, що воно починається на ту ж букву, склад "ай" у ньому звучить коротко, а склад "дааа" - довго. Тому, запам'ятавши словоформу "ай-ДААА", ми завжди з легкістю зможемо згадати код Морзе літери "А".

Додавати нові знаки треба після освоєння вивчених раніше. Щоб навчитися сприймати сигнали телеграфної азбуки не окремими точками і тире, а цілими мелодіями треба більше тренувати свій слух.

Зараз ви читаєте новину «Як вивчити азбуку Морзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі