середа, 26 грудня 2018 07:25

Як одна звичка допоможе досягнути успіху

Як одна звичка допоможе досягнути успіху
Послідовність - ключ до успіху. Фото: zamyzhem

Послідовність і дисциплінованість сприяють успіху. Чи буде людина такою, залежить лише від неї.

"Послідовність перекриває талант. Послідовність перекриває добрі наміри. Послідовність перекриває удачу. Послідовність перекриває навіть якості", - йдеться у блозі письменника Тома Мур на "Новое время".

Блогер радить не відкладати заплановане у довгий ящик. Потрібно зробити це сьогодні. Присвятіть кілька хвилин читанню, встаньте о 5-й ранку, підіть у тренажерний зал.

Якщо ви не знаєте, що робити, просто зробіть хоч щось, радить фахівець. Присвятіть цьому всього кілька хвилин. Так у вас заведеться нова звичка.

"Підтримувати її - вже інша історія. Утім навіть найбільш дисциплінованим людям в світі важко дається підтримка чого-небудь без додаткових зусиль. Ви робите це один раз - валун котиться на кілька дюймів вперед. Завтра ви робите це знову і валун котиться ще на кілька дюймів. А валуни легше штовхати, коли вони починають котитися", - пише Мур.

Неможливо стати успішною людиною, якщо постійно шукати виправдання

Багато людей застрягли в своїх посередніх обставинах. Вони виробляють більше скарг і хвилювань, ніж реальних дій. Замість скаржитися на життя, слід послідовно і дисципліновано діяти. Це призведе до чіткості.

"Я пишу протягом п'яти років. Перші 4,5 року перебував у постійній розгубленості і не знав, про що писати. Але моєю метою було не якість, а дія. Дія призвела до чіткості. Публікуючи хоч щось, я зробив більше, ніж якщо б не робив нічого. Я побачив, як деякі зі статей стали набирати обертів. Я почав з 1 тис. переглядів у травні і дійшов до 25 тис. переглядів в червні. Ця цифра зросла ще у двічі пару місяців по тому. Зовсім невелика дія може дуже швидко привести до величезних результатів", - резюмує письменник.

Дія призводить до чіткості. Послідовність змушує рухатися, задає напрямок. За словами Мура, неможливо стати успішною людиною, якщо постійно шукати виправдання.


Не знаєте, що робити, зробіть хоч щось

Виправдовуватися легше, ніж рухатися вперед. Саме тому стільки людей застрягли в посередності. Вони вибрали більш легкий шлях. Хоч ця дорога проста, але вона призводить до обдурених надій і великих розчаруванням. Якщо ви хочете того, чого немає в інших, ви повинні робити те, що не роблять інші. Припиніть виправдовуватися і почніть розвиватися. Ніколи не припиняйте рости. Ніколи не визнайте свою слабкість і не дозволяйте їй управляти вашим життям", - радить спеціаліст.

Послідовність дається важко. Щоденна робота дає свої плоди - ви успішно освоїте новий навик.

У світі багато кращих за нас людей. Але існує річ, якою ви можете впоратися краще, ніж вони: протриматися довше. Рух вперед допоможе перемогти сильного противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 речей, які подарують новорічний настрій

"Більшість з цих людей не будуть послідовними. У житті нам усім доведеться вибирати: біль дисципліни або біль жалю. Виберіть шлях, який допоможе вам досягти бажаних цілей", - каже Том Мур.

Якщо хочете бути успішними потрібно рано вставати, відмовитися від телевізора, не слухати чужі поради, не боятися провалу, завжди йти до своєї мрії та не слухати інших. Не потрібно зовсім відмовлятися від телевізора. Варто дивитися правильні програми замість серіалів.

Зараз ви читаєте новину «Як одна звичка допоможе досягнути успіху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі