вівторок, 25 жовтня 2016 17:54

Агресивних дітей слід віддавати на бокс - психолог

Агресивних дітей слід віддавати на бокс - психолог

Причиною дитячої агресії може стати бажання привернути увагу. Також дитина може копіювати своїх батьків. Агресію школяра викликає зухвале ставлення до дитини, приниження, образи та відсутність батьківської любові, стверджує шкільний психолог Тетяна Шляховська.

"Коли школяр поводиться агресивно, то слід звернутися до психолога. Той має провести індивідуальну бесіду як із дитиною, так і з батьками. Нерідко причиною проблем із дитячою психікою є саме негідна поведінка батьків та погана, недружня атмосфера вдома. Також важливо, щоб дитина мала можливість виплескувати свою агресію у направлене русло. Найкращими для цього є спортивні секції із бойових мистецтв: бокс, дзюдо. Якщо ж причиною агресії стала поведінка батьків чи ситуація в сім'ї, то її потрібно мінімізувати. Варто прибрати усі негативні чинники, з якими школяр стикається вдома. Батькам потрібно прислухатися до своїх дітей. Важливим є вміння слухати дитину і чути її. Розуміти, чого вона хоче, що їй потрібно", - зазначає Шляховська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 головних помилок чоловіків у вихованні дітей

Дитина повинна відчувати, що на неї звертають увагу, що вона не сама, наголошує психолог.

Агресія у підлітків виникає через незадоволення собою, доводить психолог Мирослава Дячук. Каже, що потрібно не так жаліти дитину-жертву, як дитину-агресора.

Зараз ви читаєте новину «Агресивних дітей слід віддавати на бокс - психолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі