середа, 11 квітня 2018 17:41

10 принципів виховання дітей від засновника Sony

Сьогодні, 11 квітня 1908 року, народився японський інженер Масару Ібука. Разом із Акіо Моріта 1946-го заснував компанію Sony.

Масару Ібука завжди цікавився вихованням дітей. Створив власну концепцію навчання дітей з раннього віку. Заснував організацію "Японська асоціація раннього розвитку". Написав книгу "Після трьох вже пізно". У ній розповів про розвиток здібностей дітей у віці від 9 місяців до 3 років.

Автор: Ya-roditel
  Масару Ібука - творець новаторських концепцій по вихованню та навчанню дітей раннього віку.
Масару Ібука - творець новаторських концепцій по вихованню та навчанню дітей раннього віку.

"Єдина мета раннього розвитку - дати дитині таку освіту, щоб вона мала глибокий розум і здорове тіло, зробити її тямущою і доброю, а не виховати геніїв. Основна мета цієї теорії — запобігти появі нещасних дітей", - вважав Масару Ібука.

Gazeta.ua знайшла 10 порад Масару Ібука щодо виховання дітей.

1. Як можна частіше беріть дитину на руки. Тактильне спілкування з дитиною важливе для її розумового розвитку. Такі діти краще розвиваються. Вони більш чуйні порівняно зі своїми однолітками, яких брали на руки рідко.

2. Не "сюскайте" з дитиною. Розмовляй з дитиною дорослою мовою від самого народження. Вона все розуміє. Якщо говорити на "дитячій мові", у маляти можуть не сформуватися правильні розмовні навички.

3. Не позбавляйте дитину спілкування з батьком. У ранньому віці найбільше часу з малюком проводить мати. Батько рідше бере участь у догляді та вихованні дітей. Якщо дитина не доотримає любові батька, вона має труднощі у спілкуванні. Крім того, сприйматиме батька як "стороннього".

Здібності дитини до запам'ятовування потрібно тренувати

4. Тренуйте у дитини обидві руки однаково. При цьому не зважайте — лівша він чи правша. Нехай малює двома руками одночасно, або нехай бере ложку в іншу руку. Це сприяє розвитку зв'язків між півкулями головного мозку. Також розвиває творчість і стимулює нестандартне мислення.

5. Малюйте з дитиною. З розвитком руки маляти у нього також розвивається інтелект, мова, творчі здібності. Дайте малюкові олівці якомога раніше. Вчіть правильного його брати у руку.

6. Вчіть з дитиною вірші. Це чудовий спосіб тренувати пам'ять. Чим частіше це робити, тим вона краще працює. Крім того, повторення — гарний спосіб стимулювати інтерес дитини. Здібності дитини до запам'ятовування потрібно тренувати. У цьому добре допоможе вивчення віршів.

7. Не купуйте дитині забагато іграшок. Їх надлишок розсіює увагу. Дитині важко сконцентруватися на чомусь конкретному. Якщо у маляти є улюблені іграшки — їх йому досить. Він вигадуватиме різні ігри з ними, а це розвиває уяву і фантазію. Крім того, нехай дитина грається з підручними матеріалами. Це - глина, папір для вирізання, кольоровий папір для складання фігур. З цими матеріалами він може робити все, що йому заманеться.

Чим більше батьки сварять малюка, тим більш капризним він стає

8. Якомога більше ходіть з дитиною. Ходьба корисна. Під час неї задіяно 400 м'язів тіла з 639. Крім того, ходьба стимулює думки і розвиває інтелект.

9. Хваліть і карайте дитину акуратно. В 2-3 роки у неї проявляється відчуття власного "Я". Малюк стане неслухняним. Але чим більше батьки його сварять, тим більш капризним він стає. Тому дитину слід привчати до дисципліни у віці від 1 до 1,5 років, поки у неї не почало проявлятися власне "я".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як виховувати дітей-близнюків

10. Оточіть дитину кращими проявами людства. Слухайте класичну музику, показуйте твори мистецтва, читайте художню літературу. Це формує естетичний смак та характер дитини.

Зараз ви читаєте новину «10 принципів виховання дітей від засновника Sony». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі